SDE

Привітальне слово владики Ярослава з нагоди 75-літнього ювілею владики Юліяна

09 травня 2011
Дорогий наш Владико Юліане, Щасливий сьогодні для нас день, бо зібрались ми для того, щоби благодарити Бога за дар справжнього Пастиря і Архієрея. Цією Божественною Літургією та нашими молитвами і побажаннями ми відзначаємо 75-літній ювілей Вашого життя і 25-ліття єпископської хіротонії. Своїм архіпастирським служінням Ви поєднали покоління вірних нашої Церкви в час переслідування та в час відновлення.

 

Служіння нашого владики Юліяна можна коротко охарактеризувати словами апостола Павла: „Він став усім для нас, щоб усіх спасти". Справді, наш дорогий ювілят є саме таким. Його навчання правдиве, його приклад світлий і гідний до наслідування, його терпіння благородне, покора глибока, віра тверда і надія непохитна. Він, кажучи словами тропаря, є правилом віри, образом смиренності, учителем стриманості, святителем, що своє духовне стадо пасе, виховує і береже перед усяким лихом і злом. Своїм життям і ревним служінням вірно наслідує Христа – вічного Архієрея.

Як зумів він осягнути все це? Відповідь одна: силою молитви, посвяти і жертви. Всі добре знаємо, як багато владика молиться і як вміє терпеливо зносити всі прикрощі і тягарі. Скільки вложив він, здебільшого навіть непомітно для нас, своїх молитов, праці, жертв і терпінь, щоби наша Церква і, зокрема Самбірсько-Дрогобицька єпархія, яка поручена його святительській опіці, успішно сповняли Христову місію освячення і спасіння серед рідного українського народу!

Дорогий Владико, у цей радісний для усіх нас день, благодарення за Ваше життя, дозвольте від імені усіх вірних нашої єпархії – від духовенства, монашества і миряни – піднести знаки нашої великої вдячності та глибокої поваги до Вас.

^ Догори