SDE

Екологічна акція «Божий храм, наш дім – без “живої” ялинки!»

28 листопада 2016
Друк E-mail

Слава Ісусу Христу!

Всесвітлі та всечесні отці,

Преподобне монашество,

Дорогі брати і сестри у Христі,

До вас звертаються працівники та служителі Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології з проханням якнайактивніше та найдіяльніше підтримати ініційовану нами акції «Божий храм, наш дім – без “живої” ялинки!»

Чоловіколюбний Господь подарував нам світ і життя у ньому для того, щоб ми в його різноманітті й перетворенні ресурсів собі й ближнім на добро пригадували Божу незбагненну любов до нас. Нашою гідною відповіддю на дар Божого творіння є шанобливе, бережливе ставлення до навколишньої природи, розумне й економне використання її багатств. Бути справжнім християнином – це берегти Божі дари, виражені в красі земного світу.

Кожна зрубана, продана, прикрашена на Різдвяні свята «жива» ялинка в Божому храмі, в наших оселях, у місцях нашої праці та відпочинку є одним із численних прикладів неекологічного, нешанобливого ставлення до навколишньої природи, до Бога-Творця, Котрий благодатно присутній у творінні. Не кажучи вже про істотне й катастрофічне зменшення площ лісів, різке збільшення кількості вуглекислого газу в повітрі й руйнування озонового шару, окислення ґрунтів, повені. Усім цим завдаємо смертельну шкоду собі, ближнім та українському мальовничому краю.

Закликаємо відмовитися від ярма й атмосфери радянщини – в цілях комерції масово зрубаної, прикрашеної «живої» ялинки! Натомість рекомендуємо дві якісні альтернативи:

А) прикрасити свої різдвяні святкування пластиковою «вічною» ялинкою;

Б) посадити й прикрасити «живу» вічнозелену красуню надворі.

Цього року і надалі і на віки віків залишімо ялинку в навколишньому храмі Бога Творця – у лісі!

Христос посеред нас!

Із повагою та надією на розуміння                                                              Працівники

Бюро з питань екології

Української Греко-Католицької Церкви

Теми: екологія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори