SDE

У Стебнику під час екомісій посадили «дерева миру» [фото]

15 листопада 2019
Друк E-mail
У місті Стебнику Дрогобицького району Львівської області, в адміністративному районі Колпець, на території місцевої парафіяльної громади Української-Греко-Католицької Церкви відбулися екологічні місії для порятунку створіння. За сприяння настоятеля місцевого храму та парафії протоієрея Євгена Макогона провів місію референт у справах екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії ієрей Дмитро Сенейко за підтримки та участі представників молодіжної спільноти С_М_С (Самбірска молодь собору).

Розпочалися екологічні місії 10 листопада урочистою недільною Божественною Літургією із проповіддю на екологічну тематику, екологічними прошеннями та молитвами до Бога-Творця наприкінці Служби Божої. Опісля молодіжна спільнота С_М_С презентували театральну сценку, в якій відобразили людей у чорному та білому одязі, котрі моляться у церкві, а після завершення молитви, відповідно, неекологічно та екологічно поводяться у світі, відповідно забираючи чи зберігаючи життя, благополуччя та здоров’я один одних, зневажаючи чи шануючи Бога-Творця через збереження та економію Його природи та ресурсів. Згодом екореферент представив для слухачів та глядачів презентацію на екологічну тему та продемонстрував відеоролик «Через прості дії ми здатні змінити світ».

Після завершення теоретичної частини священики, гості та парафіяни долучилися до всеукраїнської акції «Посади дерево миру». Під час неї на подвірї храму молитовно було висаджено 10 сріблястих ялинок. Висаджували їх діти, молодь, представнику церковного причету, парафіяльних спільнот, голови та представники церковних братств і сестринств.

Екореферент та молодь, що прибула з ним, були приємно здивовані екологічними ініціативами, котрі вже раніше були впроваджені в життя парафіяльної громади та давали свої культурні екологічні результати. ЗокремаЮ в межах храму встановлені контейнери для роздільного сортування сміття, куди з усієї околиці Колпця мешканці зносять свої відходи, відповідно сортуючи. Налагоджений сортувальний збут цього сміття із місцевими підприємцями та фірмами. В майбутньому священнослужитель та парафіяни планують спорудити парафіяльний компостер для потреб прилеглих угідь, церковного цвинтаря та навколишніх садиб.

Наприкінці кожен учасник акції отримав флаєри, а діти парафіяльної катехитичної школи та парафіяльна молодь – закладки та наклейки на екологічну тематику від Бюро з питань екології УГКЦ.

Богові дяка передусім за свідомість екололічного служіння о. Євгену Макогону, за його ініціативи в цій ділянці, за сприяння проведенню екологічних місій для порятунку створіння, як і парафіянам за підтримку екозакликів їхнього настоятеля.

За повідомленням референтури у справах екології

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Трускавецький деканат, екологія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори