SDE

Різдвяні екологічні реколекції для молоді в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ

01 січня 2016
Друк E-mail
Ілюстрація
25-27 грудня 2015 року Божого в реколекційному центрі Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в смт Стрілки, відбулися різдвяні молодіжні екологічні реколекції. Участь у них взяли 29 молодих осіб. Програму реколекцій підготували о. Дмитро Сенейко, референт Бюро УГКЦ з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та Надія Гавриляк, катехит парафії Покрова Пресвятої Богородиці міста Самбора.

Розпочалося дійство з подорожі громадським електропоїздом до місця проведення реколекцій. Під час подорожі усі мали творче завдання: помічати приклади негідного ставлення людини – Божого образу і подоби – до решти Його створіння. Адже після приїзду одразу мало місце обговорення зафіксованих негативних прикладів.

Варто зауважити, що християнська екологічна свідомість багатьох молодих людей справді вражає. Серед помічених негативних прикладів, якими усі ділилися під час обговорення, було вирубування і перевезення ялинок, неекологічні упаковки на продуктах харчування, які розповсюджувалися в електропоїзді тощо.

Загалом під час реколекцій кожен учасник мав можливість взяти участь у багатьох спільних творчих молитвах і роздумах на екологічну тематику, які підготував і представив протягом 3-х днів референт з питань екології.

Незабутньою стала «велика гра» з екологічними загадками та ребусами, які референтові допомогла підготувати творчий катехит Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці міста Самбора. Також мали місце численні ігри, дискусії, пропозиції щодо оптимізації екологічного служіння на теренах єпархії та прикрашання «екологічної» живої ялинки «екологічними» іграшками та світлодіодними гірляндами.

Кульмінаційним моментом реколекцій стало складання екологічних молитов їх учасниками.

Щиро надіємося, що, будучи «екологічно загартовані» реколекціями, молоді люди зможуть не лише протягом періоду Різдвяних свят у своєму житті, але завжди, й у житті інших людей поширювати те, чим вони горіли на реколекціях.

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Теми: екологія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори