SDE

Відбулася щорічна проща до Рудківської ікони Пресвятої Богородиці [фото]

11 липня 2024
Друк E-mail
Молитва перед Рудківською іконою Пресвятої Богородиці
7 липня, у неділю всіх святих українського народу, у м. Рудки на Самбірщині завершилася проща до Рудківської ікони Пресвятої Богородиці. Святу Літургію очолив о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, якому співслужили о. Іван Заяць (декан Рудківський), о. Богдан Ванівський (адміністратора храму) і священники Рудківського деканату.

Напередодні, у суботу 6 липня, проща розпочалася Акафістом до Пресвятої Богородиці, об'явленої у Рудківській іконі та Вечірнею у храмі Пресвятої Євхаристії. Після Вечірні, у "каплиці Злагоди", молилися Молебень до Матері Божої. Опісля відбувся процесійний хід вулицями міста та нічні чування, організовані та проведені молоддю парафії.

У неділю, 7 липня, після Божественної Літургії о Богдан Ванівський подякував Богу і воїнам ЗСУ за можливість молитися сьогодні до Богородиці. Він також висловив вдячність священникам за співслужіння, парафіянам за підготовку до свята та всім паломникам за участь.

Богослужіння завершилося молитвою за Україну.

Додамо, що «згадки про чудотворну ікону Пресвятої Богородиці в м. Рудки сягають початку XVII ст. Під час радянської окупації її було вивезено на територію Польщі, де вона затратилася. У 2001 р. у Рудках було виготовлено копію ікони і поміщено її в новій каплиці під назвою “Каплиця злагоди”. У 2008 р. для новозбудованого храму УГКЦ Пресвятої Євхаристії виготовлено третю копію Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Щороку у першу неділю липня відбувається проща на честь Рудківської чудотворної ікони Матері Божої». (Самбірсько-Дрогобицька єпархія як плід Святої П'ятдесятниці, Дрогобич 2024, с. 72-73).

Степан ПАВЛІШАК 

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

світлини: сторінка парафії у Facebook 

 

 

Теми: Рудківський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори