SDE

У Задністрянах вшанували пам'ять Блаженного Григорія Лакоти та відзначили 5 років меморіального комплексу [фото]

15 листопада 2022
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
  “Вчора минуло 72 роки з дня відходу до вічності Блаженного Григорія Лакоти, - наголосив наприкінці Богослужіння 13 листопада 2022р.Б владика Григорій, єпископ-помічник СДЄ УГКЦ у церкві Благовіщення с.Задністряни. - Він тут народився і сюди повернувся. Вшановуючи пам'ять, ми молимося через його заступництво перед Богом за мир у нашій країні за наших воїнів, а також просимо про чесноту вірності. Блаженний залишився до кінця вірним свій церкві, своєму народові. Він вибрав один раз і на все життя. І ми маємо попросити у Бога ласку бути вірними, беручи приклад з нього”.

 

У Архиєрейській Святій Літургії владиці співслужили адміністратор храму о.Віталій Гірняк, о.Михайло Сабат, о.Йосиф Бабій, о.Олексій Семків, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Андрій Пуців, Роман Мицько. На вшанування пам'яті прибули паломники із спільноти Лицарів Колумба з храму Різдва Пресвятої Богородиці м.Львова.

Після завершення Богослужіння о.Віталій подякував владиці за візит на парафію і всі процесійно вирушили до каплиці на території меморіального комплексу, де було відслужено молебен до Блаженного Григорія Лакоти, відбулося Водосвяття і мирування.

Степан ПАВЛІШАК

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Рудківський деканат, Григорій (Лакота), Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори