SDE

У Дрогобичі відбулось освячення єпархіального медіацентру "Благовість" [відео&фото]

16 червня 2022
Друк E-mail
о. Ігоря ЦМОКАНИЧА
16 червня у м. Дрогобич, в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбулось освячення єпархіального медіацентру "Благовість". Чин освячення здійснив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника, і місцевого духовенства. Участь в події взяли представники "Живого ТБ", волонтери медіацентру, працівників єпархіального управління і семінаристи. Після завершення чин освячення владика Ярослав подякував о. Андрію Буню, адміністратору новоствореного медіа-центру "Благовість", та його команді волонтерів, які працювали над створенням студії.

У своєму слові єпископ зазначив, що Христос, а відтак апостоли і їх послідовники вживали найрізноманітніших засобів, щоб донести до людей Добру Новину про Царство Боже (див. повний текст слова). "Христос говорив з човна на воді, Павло виходив на Ареопаг. Згодом апостоли писали книги Євангелій, листи і послання і передавали їх християнам. Відтак прийшло книгодрукування і перші газети, фотографії, радіо, кіно і телебачення, що дозволило говорити до великих мас людей. Через текст, звук, фото і відео Церква поширювала Євангеліє майже 2000 років", - сказав владика Ярослав.

Сучасна епоха ознаменована появою Інтернету, який дозволив поєднувати всі ці способи передачі інформації на єдиній платформі – веб-сайті. "Інтернет став новим ареопагом, на який вийшла Церква, щоб звідти говорити до сучасного світу. Відтак виникли і соціальні мережі, які дозволили не просто мультимедійно комунікувати, а й робити це миттєво і більш цілеспрямовано", - зауважив єпископ.

Крім того, владика Ярослав наголосив: "Медіацентр "Благовість" – це новітній засіб, який може допомогти нашій Українській Греко-Католицькій Церкві донести євангельський зміст у нашій київській літургійній традиції «аж до краю землі». Причому, буквально, аж до краю землі. У трансляціях богослужінь, які здійснюватимуться в нашій Самбірсько-Дрогобицькій єпархії, зможуть єднатися люди і в різних країнах світу. Євангеліє, яке звучатиме у храмах Дрогобича, Самбора, Грушева і Билич, наші люди зможуть почути в Америці, Канаді, Німеччині, Австралії та Бразилії – де б вони з тих чи інших причин не перебували". Отож завдяки праці медіацентру душпастирство зможе вийти поза стіни храму, щоб наповнити не лише навколишній світ, але й віртуальний простір християнськими цінностями.

Наприкінці привітального слова владика Ярослав зазначив, що сучасність, щоб бути одухотвореною, потребує віруючих людей, які наповнять її Божим змістом. "Сподіваємось, що медіа-центр "Благовіст" стане можливістю для християн різних професій й покликань - працівників освіти, медицини, військових, волонтерів, представників громадськості, - розповісти про досвід своєї віри та праці", - зазначив єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини о. Ігоря ЦМОКАНИЧА

 

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), медіацентр

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори