SDE

Владика Ярослав: У Різдві Господа нашого Ісуса Христа ми знайшли нетлінний скарб [фото]

07 січня 2020
Друк E-mail
Богослужіння у Катедральному соборі в м. Дрогобич
7 січня, в свято Різдва Христового, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулось святкове богослужіння, яке очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Цього ж дня в Прокатедральному соборі м. Самбора різдвяні богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час богослужінь у храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії зачитувалось різдвяне послання владики Ярослава.

"У Різдві Господа нашого Ісуса Христа ми знайшли нетлінний скарб, рівного якому немає в історії світу", - йдеться у посланні владики Ярослава (увесь текст послання). З воплочення Сина Божого розпочався відлік Нового Завіту людини із Богом та оновлення в людині Божого образу. Про це нагадує тропар Різдва Христового, кажучи: «Христос рождається, щоб оновити упалий колись образ».

Відтак владика Ярослав зазначив, що з Різдвом Христовим розпочинається визволення людського роду від гріха і смерті та відкриваються двері в життя вічне. Ісус занурився в пітьму людського життя, щоб вирятувати з неї людину. "Остаточною метою приходу Спасителя є дарування кожному можливості повного єднання з Богом, адже, за словами Іринея Ліонського, «Син Всевишнього став Сином людським для того, щоб людина стала сином Божим»", - сказав єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Світлини з богослужіння у Прокатедральному соборі в м. Самбір (автор світлин Степан ПАВЛІШАК)

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Катедральний собор, Прокатедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори