SDE

Владика Ярослав: Великою є не та людина, що має багато дарувань, а та, яка є вірною

07 жовтня 2019
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
6 жовтня в Катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про таланти (див. повний текст слова). За словами проповідника, найчастіше під словом "талант" люди розуміють якісь здібності. "Водночас талант – це не лише матеріальні речі чи різні природні дари, вміння, здібності, але й життя, дар любові, можливість творити добро при різних нагодах", - сказав єпископ. Притча про таланти пригадує про велику доброту Бога, який обдаровує кожного відповідно до його спроможності. "Кожна людина отримує з Божих рук певну «життєву інвестицію»", - зазначив владика Ярослав.

Отримані від Бога дари спонукають нас замислитись над тим, що ми є відповідальними за них. "Христос запрошує нас переглянути наше життя на предмет того, чи ми використовуємо всі можливості та нагоди творити добро для власного освячення і спасіння, пізнавати Божу любов у житті, наповнювати нею свою душу і ділитися зі всіма тими, хто її потребують", - наголосив проповідник.

Притча про таланти розповідає, що слуги, які помножили, отримані від пана кошти, в кінцевому результаті збагатили самих себе. І Господар запрошує їх увійти в Його радість. Іншими словами, після свого повернення Господар влаштовує свято, віддаючи в такий спосіб шану своїм кмітливим слугам.

Далі владика Ярослав зауважив, що наприкінці життя Бог очікуватиме від нас звіту за те, як ми розпоряджались Його дарами. "Господь не судитиме нас з огляду на розмір чи кількість прибутків, Він судитиме радше за рівнем вірності, з якою ми використовували ці дари", - сказав єпископ. Таким чином, Христос пропонує новий стандарт оцінювання людини. Великою є не та людина, що має багато дарувань, а та, яка є вірною.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори