SDE

Єпископи здійснили Чин омовіння ніг [фото]

26 квітня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
25 квітня, у Страсний четвер, архиєреї Самбірсько-Дрогобицької єпархії відслужили Вечірню з Літургією св. Василія Великого та чин омовіння ніг. Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив богослужіння в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, а владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, — в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора.

Після читання Святого Євангелія було прочитано Послання Блаженнішого Святослава до духовенства УГКЦ.

Після завершення богослужіння у Катедральному соборі владика Ярослав привітав священиків з днем встановлення тайни священства: "Дорогі співбраття, наше священство бере свій початок від Тайної Вечері, але також від тієї Служби Божої, під час котрої архиєрей возложив на нас свої руки і промовив слова освячення. Відтоді ми були назавжди вписані в священство Ісуса Христа і стали покликаними продовжити в наших часах єдину таїнственну жертву Сина Божого, щоб доступ до її овочів мали також християни нашої епохи".

Далі єпископ зазначив, що джерелом посвяти священнослужителя є Особа Ісуса. "Супроводжуймо Ісуса, слідуймо за Ним, але перш за все пам’ятаймо, що Він супроводжує нас і бере нас у свої обійми: в цьому наша радість і надія, яку ми повинні нести у світ", — побажав священикам єпархії владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Богослужіння в Прокатедральному соборі, м. Самбір
Світлини Степана ПАВЛІШАКА

Теми: Прокатедральний собор, Катедральний собор, Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори