SDE

Завершальний акорд катехитичної спільноти у Ювілейному році Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

23 грудня 2018
Друк E-mail
Фото Катехитичної комісії
Із благословення Правлячого Архиєрея Кир Ярослава у Дрогобичі відбулися три важливі заходи щодо катехитичного служіння в єпархії:- розширене засідання єпархіальної катехитичної комісії;- навчально – практичний семінар: «Молитовне читання Святого Письма у парафіях, родинах»; - передріздвяні реколекції для катехитів.

1). На цьому Засіданні єпархіальної катехитичної комісії, крім священиків – Голів деканальних катехитичних осередків, були присутні також і єпархіальні катехити. Голова єпархіальної катехитичної комісії підвів підсумки року та коротко проаналізував втілення рішень Синодів єпископів УГКЦ(2012 і2015рр.) на тему катехизації та розвитку біблійного апостоляту в єпархії. Тоді було представлено рішення Синоду єпископів УГКЦ та Синоду єпископів КГВА 2018 р. Б. щодо цієї теми.

Наступним пунктом було представлення календарного плану основних заходів катехитичної комісії на 2019 р. Б.
Відбулася презентація книг:

- «Господь зцілює рани» - методичні матеріали, готові катехизи для організації катехитичних зустрічей із людьми, які переживають певну кризу чи втрату. Цю книгу катехити отримали в подарунок.
- «У школі Луки» та «Молитовне читання Євангелія від Луки».
Усі присутні отримали безкоштовно «Молитовне читання Євангелія від Луки».

2). Тоді о. Микола Витівський представив провідників семінару:
о. Ігоря Цмоканича– координатора біблійного апостоляту при єпархіальній катехитичній комісії; отців Ростислава Приріза та Ігоря Стецьківа – учасників Біблійної конференції у Києві від нашої єпархії. Основні питання у доповідях отців: як заснувати спільноти молитовного читання Святого Письма, біблійні гуртки, біблійну катехизу на парафії; як активізувати ті, що вже засновані; базова підготовка та постійна формація провідників біблійних груп тощо. Усіх учасників було поділено на групи, в яких практикували молитовне читання Святого Письма (Lectio divina). На 2019 рік запропоновано читання Євангелія від Луки.
3). Передріздвяні реколекції 21-22 грудня для катехитів.
«Прекрасну прогулянку домом Божого Слова» провів о. Ігор Цмоканич.

Слова вдячності усім тим, завдяки яким та для кого відбулись ці заходи: нашим єпископам, священикам та катехитам. Слава Богові за все! Плодотворного апостоляту у Новому 2019 році Божому!

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори