SDE

Владика Ярослав: Празник Покрова Пресвятої Богородиці - це приклад заступництва Божої Матері за нас [фото]

17 жовтня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 жовтня парафія Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбір святкувала храмовий празник. Божественну Літургію з цієї нагоди відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Володимира Коркуни (адміністратор парафії) і місцевого духовенства. Єпископ освятив запрестольну мозаїку Покрова Пресвятої Богородиці.

Під час проповіді єпископ наголосив, що празник Покрова Пресвятої Богородиці - це приклад заступництва Божої Матері за нас, немічних людей (див. повний текст проповіді). «Цей жест Покрови – заступництва Пресвятої Богородиці – не є винятковий, це не далека історична подія, а щоденна реальність, яку переживають вірні християни на богослужіннях», - наголосив єпископ.

Проповідник зазначив, що коли переглянемо історію християнства, то переконаємось у тих багатьох благодіяннях, які людському роду виявила Божа Матір. «Впродовж віків Пречиста Діва Марія допомагала людям, робить вона це й сьогодні, заступаючись за нас у різних чудотворних місцях - у Люрді, Фатімі, Зарваниці, Грушові, Биличах, тут, у місті Самборі, через свою чудотворну ікону», - сказав владика Ярослав.

Єпископ пригадав вірним, що цього року вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії святкують 25-літній ювілей з дня її заснування. «Історія нашої єпархії - це історія правдивих християн і щирих українців, які прийняли дар Христової віри від своїх предків, засвідчили вірність Христові та Його Вселенській Церкві ціною свідчення власного життя і мучеництва та нині продовжують жити своєю вірою і передавати її своїм дітям та внукам як найцінніший спадок та найбільший скарб», - сказав проповідник. Владика Ярослав висловив сподівання, що ювілейний рік допоможе усім краще усвідомити роль Церкви в житті християнина. Вона, будучи небесного походження, покликана наповнювати вірних Святим Духом.

Після завершення богослужіння владика привітав присутніх зі святом Покрова, а також подякував о. Володимиру Коркуні й душпастирям парафії за їх служіння. Владика привітав українських воїнів з Днем Захисника України та нагородив ювілейними грамотами командирів військових частин Самбора.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Прокатедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори