SDE

У Надвечір’я Різдва Христового владика Ярослав очолив богослужіння в Катедральному соборі

07 січня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
6 січня, в Надвечір’я Різдва Христового, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив богослужіння в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ наголосив: "Беручи участь у богослужіннях Церкви Христової ми входимо у завершальний етап підготовки до невимовного Таїнства, надзвичайної події, яка вже чекає на кожного з нас - Христового Різдва".

У народженні Христа безмежний Бог входить в обмежений часом і простором світ. "Він прагне ушляхетнити людство, дарувати силу і святість
кожному, хто прагне повноцінного та справжнього життя", - сказав єпископ.

Тому проповідник закликав вірних  зустріти Різдво Христове з чистим серцем, щоб стати перед Господом з твердою вірою. "Хто щиро любить Христа, нехай світліше прикрасить себе виконанням Його заповідей, щоб, бачачи нашу істинну віру, Господь радувався разом із нами", - сказав владика Ярослав.

Приготування до Різдва Господнього означає також сповнитись любов’ю до кожної людини. "Повернімось до того, хто біля нас, з любов’ю. Чи зможемо ми перед лицем Божого воплочення по-іншому поставитись до людей, ніж Сам Бог, Котрий став Людиною? Він дає нам нову заповідь - любити і друзів, і ворогів такою любов’ю, яку має Отець до свого створіння; такою любов’ю, яку явив Господь на хресті, тобто жертвенною любов’ю, котра виражається у максимі «покладати життя своє за друзів своїх»", - наголосив владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори