SDE

Владика Ярослав освятив наріжний камінь під будівництво храму в м. Судова Вишня на Мостищині [фото]

22 листопада 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
20 листопада владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Володимира Пустельника (декана Судовишнянського) і священиків Судовишнянського деканату освятив наріжний камінь під будівництво храму в м. Судова Вишня.

У слові до присутніх владика Ярослав зазначив, що місце зустрічі людини з Богом завжди було позначене святістю. Святе Письмо згадує про виокремлення старозавітними патріархами місць, на яких Бог являвся їм. Зокрема патріарх Яків назвав місце богоявлення «домом Божим» (Бут. 28, 17), поставивши там камінь.

Відтак проповідник сказав: "За часів Мойсея святим місцем зустрічі з Богом стала «Скинія завіту», яку спорудили за Божим велінням". Це сталось після того, як Господь явився Мойсею на Синайській горі. Цей храм був переносним. Він мав вигляд намету, тому його можна було складати й переносити з одного місця на інше. Скинія завіту була місцем, де збирався народ, а Бог промовляв до нього.

Прообразом Христа став Єрусалимський храм, що був "місцем" справжньої зустрічі Бога і людини. "Таким же «місцем» стала і Церква Христова – спільнота вірних", - додав єпископ. Божий храм - це місцем зібрання церковної спільноти "на спомин" Христа  (Лк. 22,19) - "ламання хліба" (Ді. 2, 42), яким є Пресвята Євхаристія.

Наприкінці проповіді владика Ярослав пригадав присутнім, що храм є місцем Божої святості. Перебуваючи в храмі, людина перемінюється, стає інакшою, освячується. "Християнський храм – це буття людини з Богом, це прообраз майбутніх Нового неба і Нової землі", - сказав у підсумку архиєрей.

Після завершення богослужіння єпископ подякував о. Володимиру Пустельнику, о. Михайлу Чамарнику і новоствореній громаді за те, що розпочали боговгодну справу - будівництво нової святині.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Судововишнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори