SDE

«#Живе Літо, з Богом» [фото]

03 серпня 2017
Друк E-mail
Шкільні «мордування» давно вже ся скінчили. У двері нашої дітвори ще 2 місяці тому «погупало» довгоочікуване літо. Той жаданий сезон невпинної «помаранчевої» радості збігає швидко, мов молоко на плиті. Сучасні дітлахи цілими днями «киснуть» вдома від смутку, бо сьогочасних калинових реаліях податись їм в принципі нікуди, окрім, звісно, просторів інтернету. На жаль, через кепкування фортуни в макітрах маленьких українців часом не лишається й одного світлого спогаду з літніх вакацій. Й аби заощадити дітям дитинство, а батькам кошти – при парафіях старенького Дрогобича не один рік вдало проводять денні літні табори. Про один з таких я Вам розповім...

Знайомтесь: «Живе Літо, з Богом» - найцікавіший за версією дітей і, що важливо – один з найб’юджетніших денних таборів франкового краю на думку батьків. Проект діє при парафії «Дрогобицьких священомучеників» лише перший рік, як доброчинна ініціатива, але вже охопив близько 110 дітей, 20 осіб з яких – пільговики чи потребуючі. До речі, родину «Живого Літа» сього річ поповнили 15 волонтерів: студенти різних факультетів, аніматори, кухарі, семінаристи, катехити і навіть священнослужителі.

Ранок таборян розпочинався не з кави, як у рекламі відомого німецького бренду, а як годиться – з молитви. Після плідної і щирої дитячої бесіди з Богом на проекті розпочиналися забави і квести, що тривали на радість батькам аж до самісінького вечора. Переводити дух аніматорам від дитячої всеохоплюючої уваги допомагав лише обід… і то на кілька хвилин.

Діти щодня витанцьовували тематичні «банси» (танці-ігри), брали участь у різних майстер-класах та слухали цікаві лекції про всяку-всячину: одного дня до дітвори в гості завітав навіть оперний співак Віктор Янковський. Візит сього посла запам’ятався дрогобицьким чадам надовго, адже маленькі українці після прослуханого власними вухами репертуару співака близько години стояли в черзі по автограф.

Звісно, без футболу на новенькому коновальському «Уемблі» зі штучним покриттям не обійшлось. За іронією долі, копанку більше полюбили саме юні представниці слабкої статі, які в стилі кращих бразильських зірок копаного м’яча спритно багаторазово «пошивали в дурні» непрутких хлопчурів на таборовому турнірі «Святого Йостоса».

До проекту долучились також багато небайдужих дрогобичан: тренер з дзюдо Ігор Кучерга, який вчив дітей ( і мене особисто) як правильно подати на землю, аби не скрутити собі в’язів; Уляна Шабан, що навчила майструвати дітей різні цікаві штукенції, які й дорослі «не трафлять»; Дитяча доля також не була байдужою Ігорю Чаві, Богдану Лазораку, Олегу Майданюку, Михайлові Кравецеві, які в міру своєї можливості допомогли тим, хто сього потребує.
Що ж…З поміччю Всевишнього 2 тижні проекту пролетіли так весело і цікаво, що годі й передати. Краще тисячі слів «Живе Літо, з Богом» резюмує фраза аніматора Віталіка: «За час табору діти з’їли зо 2 десятки кавунів, спожили три гори солодощів і випили не 1 барель холодного чаю. Хай дасть Господь здоров’я нашим квіточкам, а ми до наступного року трішки відпочинем».

Робіть добро. Воно добром нам всім колись вернеться.

Іларіон Паньків

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори