SDE

О. Тарас Бабій поспілкувався з чоловіками на тему «У пошуках правди про чоловіка»

29 березня 2017
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
У сучасному суспільстві дедалі більше зростають виклики щодо чоловічої ідентичності. Такі поняття як гендер,негативний фемінізм прагнуть знищити справжнього чоловіка.

На зміну комуністичній системі,  прийшла демократія, яка під маскою свободи і рівності приховує мотиви, що руйнують сім’ю. Вже не секрет, що за свої релігійні переконання, чи свої чоловічі риси можна бути засудженим. А розбещеність і вседозволеність розростається в геометричній прогресії. З’являється щораз більше жінкоподібних чоловіків, що надто переймаються своєю зовнішністю, дуже емоційні, а у сім’ї мамині синочки і підкаблучники. А жінки в свою чергу, переймають обов’язки чоловіка, для яких подружжя і народження дітей – тягар і перешкода, а самі подавлені і нещасні. І, коли буде розбитий чоловік, що покликаний бути лідером, борцем, захисником, провідником, головою… очевидно зруйнується сім’я, а якщо немає сім’ї –  немає суспільства, не має держави. Очевидно, що це комусь вигідно.

«Душе моя, душе моя, встань, чому спиш?», такими словами Андрей Критський, наче звертається до чоловічої душі. Зараз, так як ніколи раніше,  християнство, наша Україна, наші родини потребують справжнього чоловіка. А яким має бути справжній чоловік? Відповідь на це питання прагнув віднайти о. Тарас Бабій, на зустрічі для чоловіків  яка мала назву: «У пошуках правди про чоловіка». Дивлячись на дану проблематику через призму Церкви, Святого Письма, о. Тарас проілюстрував зразок справжнього чоловіка у постаті Івана Хрестителя. І за таким прикладом справжній, мужній чоловік має мати такі три риси:

  • бути дружбою Молодого (Христа), тобто приготовляти дорогу Господу, віддано і покірно;
  • жити правдою;
  • брати Царство Небесне силою.

Тому, якщо ти вважаєш себе чоловіком, не будь байдужим, не спи, а встань і перемінюй своє серце, борися за щастя близьких і перемінюй світ!

Щиро запрошуємо на наступні зустрічі.

Джерело: сайт Комісії у справах родини

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори