SDE

У Дрогобицькому музучилищі відбулось прощання з колядою

11 лютого 2017
Друк E-mail
www.ddmu.org.ua
Різдво в Україні є одним із найвеличніших і піднесених  релігійних Свят. У своїх  оселях  українці збираються великими родинами, величають Народження Спасителя і згадують тих, хто не зміг розділити з ними святкову трапезу. Такою ж великою сім’єю зібралися студенти та викладачі Дрогобицького музичного коледжу ім. Василя Барвінського, щоб ще раз зануритись у святкову феєрію Різдвяних Свят і  урочисто попрощатися із колядою.

Величне фольк-дійство розпочалося із вступного слова студентського капелана о. Євгена Макогона. Звертаючись до молоді, він наголосив, що святкування Народження Божого Сина – це не чергова дата у календарі, не привід для  наїдків. Ісус Народився у звичайній стаєнці, але Його Поява була оповита Божественністю. Сьогодні наші військові зустріли Різдво в окопах, в умовах, позбавлених комфорту та затишку. Але, напевне, Різдвяне торжество відчувалося серед захисників більше, аніж серед нас, в теплих та затишних домівках. І тому Різдво для нас має  бути  часом  радості і щирого величання  Божого Сина.

У музичному видовищі  «Прощання із колядою», яке вирувало на   сцені Великої зали музичного коледжу,  переплелися минуле та сучасність.  У виконанні студентів  лунали  відомі колядки («Во Вифлеємі нині новина», «Небо і земля нині торжествують», «Тріє царі»,«Бог Предвічний»),  переспівувалися на новий лад давні зразки («Нині Рождество Божого Дитяти», «Щедрик»), звучали популярні у сьогоденні «Срібно-білий сніг (Jingle Bells)», «Народився Бог на санях». Окрасою свята стали попурі на теми колядок та щедрівок, виконані ансамблями духових інструментів та вокальними колективами, пісня «Мирне Різдво» (слова  та музика П.Табакова). Червоною  ниткою проходили через музичну вервечку різдвяних пісень  віншування із побажанням миру та кращої долі.   А коли зазвучала коляда «Нова радість стала» із сучасним текстом, в залі повисла щемка тиша.

«На Різдво раненько

Сніжок надлітає,

Мати  з дітьми зі Сходу

Батька виглядає.

Діти ревно плачуть
де наша родина

А на Сході виросла  

висока могила».

Такі слова нікого із присутніх  не залишили байдужим: далека війна на мить зазирнула у вічі…

Фінальним  акордом  фольк - дійства «Прощання з колядою» стали слова пісні: «Робіть добро, і вам добро добром воздасться!», спів яких підхопили і студенти, і викладачі. Адже тільки від нас залежить майбуття  нашої неньки -України.

Ольга Сеник,
викладач Дрогобицького музичного коледжу ім. В.Барвінського

Джерело: сайт музколеджу

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори