SDE

Двері Божого милосердя у м.Самборі відкрилися для священиків та парафіян Хирівського деканату [фото]

12 квітня 2016
Друк E-mail
Фото Михайла КАРПІНЦЯ
У перший день 5-го тижня Великого посту, 11 квітня, священики та парафіяни Хирівського деканату залишили всі свої буденні весняні справи для того, щоб відбути прощу до Дверей Божого милосердя у м. Самборі.

О 9-30 у прокатедральному храмі соборі Покрова Пресвятої Богородиці їх зустрів місіонер Божого милосердя – о. Тарас Рисей, який, привітавши присутніх, провів молитовний чин проходження паломників крізь «ювілейні двері». Опісля, розпочалася торжественна Божественна літургія. Всі молільники мали можливість приступити до таїнства Покаяння та злучитися з Господом у євхаристійному єднанні.

Після Євангелії, о. Тарас Рисей виголосив проповідь на тему «Будьте милосердні, як Отець», зробивши акцент на тому, що наша Україна найбільше потерпає не від економічних чи політичних негараздів, а внаслідок тотальної байдужості до проблем ближнього. Тому, якщо хтось із паломників таки бажає всім серцем досвідчити Боже милосердя у своєму житті, мусить бути також свідомий того, що це можливо лише при умові зворотної дії – проявленого милосердя щодо тих, кого Господь ставить на нашій життєвій дорозі.

Вкінці Літургії, до паломників, зі словами привітання та подяки, звернувся організатор прощі – хирівський декан – о. Ігор Петрович. Учасники прощі поверталися до своїх домів у особливому духовному піднесенні, дякуючи Богові за те безмежне милосердя, яке явив, являє і буде являти їм Господь…          

Михайло Карпінець

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рік Божого милосердя, Прокатедральний собор, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори