SDE

Молодь і церква: шляхи комунікації

15 грудня 2015
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
10-11 грудня у м. Брюховичі відбувся Форум Молодих Журналістів-християн. Програма форуму була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Перший, так би мовити, верстат комунікації:  «Як Церкві говорити до молоді?» проводили тренери із Польщі -  Лукаш Шеліга та Моніка Патерка. Вони радили як використовувати медіа, щоб бути нон-стоп на зв’язку зі світом, і за допомогою цього розповісти молодій людині з другого боку блакитного екрану, про Живу Сучасну  Церкву. На мить тренінг був перерваний появою особливого гостя: сам Блаженніший Святослав  прийшов у конференц-зал, щоб привітатися з молоддю і поблагословити на плідну працю. Також Глава УГКЦ закликав вразити своєю чисельністю та якістю наших західних сусідів.

В післяобідній час розглядалася вже тема: «Реакція церковних медіа на кризові ситуації». Своїм досвідом поділилися Світлана Жаб`юк і Тарас Яценко – засновники львівського інтернет-порталу «Твоє місто». Вони допомагали дійти до думки, що усі кризові ситуації слід вирішувати вже і негайно. Що тема не зручніша, то її слід більше аналізувати, але тільки не мовчати. На відміну від світських медіа релігійні журналісти мають складніші завдання. Їм слід дістатися до самого кореня проблеми і показати все без фейку чи зручності замовника.

Другий день форуму розпочався презентацією інтернет-проекту УГКЦ «Живе Телебачення». Продюсер цього проекту Анна Остапенко розповіла про його саму ідею, а також про поставленні завдання та цілі до неї. Актуальність їхньої роботи не обмежується лише однією конфесією, а спрямована на широку аудиторію. Прикладом цього став фільм «Капелани», який тішиться популярністю серед вірних різних церков.

Дводенний форум закінчився підсумками за круглим столом. Кожен заохочувався поділитися враженнями, замітками, порадами на тему: «Як Церкві ефективно спілкуватися з молоддю за допомогою медіа?». Наприкінці зустрічі отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ звернув особливу увагу на питанні професійності у релігійній журналістиці. «В церковних структурах десь руйнується поняття професійності і одне із завдань – вдосконалюватися, вчитися. Нам треба розвиватися!». Опісля народження багатьох думок стосовно журналістики, однією із провідних, позиція залишатися моральним. Це гарно зазначила с. Катерина: «Показувати рани Церкви, це як показувати недоліки твоєї мами. Я знаю, що вона не ідеальна, але вона мені  рідна. Я не буду ставати на бік людини, яка кидає каміння у сторону моєї мами».

Наталя Кривейко,
волонтер Комісії Родини СДЄ УГКЦ

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори