SDE

У Дрогобичі відбувся семінар на тему «Організація і діяльність Центру передподружнього приготування СДЄ УГКЦ»

11 березня 2015
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини СДЄ
Учасники семінару
9 Березня в м. Дрогобичі відбувся семінар на тему «Організація і діяльність Центру передподружнього приготування  СДЄ УГКЦ». Участь у семінарі взяли працівники Центрів передподружнього приготування Самбірсько-Дрогобицької та Стрийської єпархії.

Беручи до уваги рішення Синоду Єпископів УГКЦ за 2014 р. про покращення душпастирської опіки родин, владика Ярослав, єпископ Самбірьско-Дрогобицький, благословив створення єпархіального Центру передподружнього приготування (ЦПП).

На семінарі була представлена концепція створення ЦПП, який включатиме 6 територіальних Відділів та охоплюватиме усю територію Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Практичним досвідом діяльності Центру передподружнього приготування ділились представники Стрийської єпархії о. Тарас Костик, голова Комісії у справах родини та мирян, та Марія Гавінська, Директор ЦПП.

У другій частині семінару викладачі Дрогобицького Відділення ЦПП представили основні предмети передподружнього приготування, а саме: богословський, канонічний, психологічний, біоетичний і медичний аспекти подружжя.

На даний час в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії діють 4 осередки передподружнього приготування, в яких щорічно кваліфіковану підготовку отримують понад 1000 пар наречених. Розширення ЦПП дозволить залучати ще більше молодят, які в майбутньому планують будувати власну сім’ю на християнських цінностях.

За повідомленням
Комісії у справах родини СДЄ

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори