SDE

У Дрогобичі вшанували роковини Тараса Шевченка [фото]

11 березня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
9 березня приміщенні Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича відбувся урочистий вечір присвячений 201-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

З привітальним словом до присутніх звернувся владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Говорячи про постать великого сина українського народу Т.Г.Шевченка, єпископ наголосив: «Він не прагнув бути пророком, проте своїм могутнім словом як Мойсей вивів свій народ з “єгипетського” ярма, хоча сам так і не побачив землі обітуванної». (Див. повний текст слова). В особі Шевченка український народ отримав речника, патріарха, подвижника і пророка.

Владика Ярослав наголосив, що, хоча Великий Кобзар «не був дипломатом, але своєю відомою по всьому світі творчістю здобув для України та українців належне визнання та пошану». Не був він і церковним проповідником, але «своєю щирою вірою в Бога, дитячою відданістю Творцеві, гарячими віршами-молитвами вже кільканадцять десятиліть вчить нас молитися».

Відтак з мистецькою програмою виступив заслужений прикарпатський ансамбль «Верховина». Музичний колектив виконав Шевченкові твори «Реве та стогне Дніпр широкий», Заповіт, а також національний Гімн України.

Завершився урочистий вечір музично-драматичною виставою "Катерина".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тарас Шевченко, Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори