SDE

Благодійний ярмарок від самбірського «УМХ» [фото]

05 грудня 2014
Друк E-mail
Благодійний ярмарок
Кожен із нас пам’ятає, як у дитинстві очікували прихід Святого Миколая, коли під подушкою знаходили цукерки й інші подарунки. Але є діти-сироти, із малозабезпечених сімей. Щоб вони також відчули радість свята, «Українська Молодь – Христові» м. Самбора, 30 листопада (а це була неділя) у міському Народному домі провела благодійний ярмарок „Свята ніч доброти”. Захід був наповнений цікавими майстер-класами. В ярмарку взяли участь майстри всякого фаху, з різноманітними творчими вподобаннями та зацікавленнями.

При вході у Народний дім – великий стіл-майстерня з виготовлення святкових листівок. Тут «УМХ»-істи навчали бажаючих власноруч їх робити. Треба було бачити, скільки дітей прагнули навчитись перед Різдвяними святами цього диво-мистецтва, щоб подарувати святкову листівку друзям, рідним.

Дівчата з «УМХ» із задоволенням та терпінням ділилися секретами створення різдвяної атрибутики. Оленка Петруняк розповіла, що з радістю долучилася до цієї благодійної акції, адже добрі справи у піст подвійно зараховуються… „Тут отримую багато задоволення, бо люблю працювати з дітьми”.

За наступним столиком – уроки з розфарбовування горняток. Що не кажіть, приємно отримати в подарунок розмальовану близькою людиною філіжанку. У благодійному кафе відвідувачі ласували солодощами з чаєм чи кавою.

Знадобляться у житті і навики з виготовлення ялинкових прикрас у техніці квілінг. Також був майстер-клас з виготовлення гіпсових фігурок.
Голова «УМХ» м. Самбора Наталя Петрівська розповіла, що такий ярмарок проводять вдруге. „Минулоріч нам не вистачало досвіду, тепер ми більш впевнені. Свято Миколая – це свято доброти, тому прагнемо, щоб її відчули всі потребуючі. Нам приємно приносити радість діткам, бачити їхні посмішки”.
Відвідувачі побували у ляльковому театрі, охочі могли випробувати себе у ролі акторів та поринути у дивовижний світ казки.

Зароблені кошти витратять на солодощі, фрукти та канцтовари для діток із малозабезпечених сімей, сиріт та напівсиріт, одиноких людей та інвалідів. Дарунки «УМХ»-істи передадуть потребуючим власноручно під час свята Святого Миколая.
На ярмарку панував чудовий святковий настрій. Відчувалася особлива, тепла, душевна атмосфера.

Андрій ЖЕПКО

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори