SDE

Владика Ярослав: Кожен з нас повинен бути добрим ангелом для своїх ближніх [фото]

22 листопада 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Святкове водосвяття
Постать святого архистратига Михаїла навчає, що кожен з нас має бути добрим ангелом для своїх ближніх, посланцем Божого Милосердя, вісником та виконавцем Його волі. На цьому 21 листопада наголосив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час душпастирських відвідин з нагоди 150-ліття храму в с. Черхава на Самбірщині.

Єпископ освятив місцеву церкву після реставраційних робіт та відслужив Святу Літургію у співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Ігоря Стецьківа (настоятеля парафії) та священиків Самбірського деканату.

"У традиції Церкви культ Ангелів набув особливої важливості тоді, коли людина почула, що Вічний Бог запрошує людину до життя у Ньому, сповнюючи всі бажання людського серця," - сказав під час проповідь владика Ярослав. У богослужбовому житті Церкви результатом розвитку культу ангелів стало те, що окремий день тижня - понеділок - присвячено святим ангелам.

Святі ангели пригадують, що протягом "земного життя ми невпинно ведемо боротьбу зі злом". Божественне Писання говорить, що тим місцем, де триває ця духовна боротьба, є людське серце. "Архангел Михаїл, ім’я якого означає «Хто як Бог», сьогодні каже нам, що перемогти зло може лише той, хто є злучений з Богом", - сказав проповідник.

Владика Ярослав також сказав, що свято архистратига Михаїла спонукає нас бути добрими ангелами для наших ближніх. "Ми є небесним воїнством, покликаним на утвердження Божого Царства, на захист істини та справедливості, вбогих та переслідуваних, на боротьбу зі злом", - додав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Ігорю Стецьківу та парафіянам за віднову древнього храму. Єпископ також пригадав вірним слова апостола Павла, що людина також є Божим храмом - "храмом Духа Святого" (1 Кор. 6, 19). Про віднову цих духовних храмів ми маємо дбати постійно.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: освячення храму, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори