SDE

Владика Ярослав: "Впродовж цілого архипастирського служіння митрополит Андрей керувався у своїй праці насамперед навчанням і прикладом Христа"

04 листопада 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
На цьому 1 листопада наголосив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Цього дня виповнилось 70 років від дня смерті митрополита Андрея (Шептицького).

У своєму душпастирському зверненні до вірних владика Ярослав зазначив, що Глава і Священний Синод нашої Церкви проголосили "Рік пам’яті Слуги Божого митрополита Андрея (Шептицького)", який завершиться у 2015 році, коли Церква святкуватиме 150-ліття від дня народження великого Митрополита (див. повний текст проповіді).

"Митрополит Кир Андрей (Шептицький) - ієрарх, обрій ідей і намірів якого виходив далеко поза межі його Митрополії, яка охоплювала Західну частину України", - зауважив проповідник. Висока освіченість Митрополита та Богом дані таланти зробили його справжнім "провідником Церкви та смиренним пастирем повіреного стада; тихим монахом у містичному спогляданні та палким реформатором; натхненним дослідником з пророчим видінням майбутнього та терпеливим учителем-виховником; щедрим меценатом культури та дбайливим опікуном немічних-хворих, вдів і сиріт; провідником та аскетом".

"Впродовж цілого архипастирського служіння митрополит Андрей керувався у своїй праці насамперед навчанням і прикладом Христа", - наголосив владика Ярослав. За його словами, дух святості, який променів від цього великого Архиєрея, запалював серця людей, котрі мали нагоду слухати слово Боже з його уст. Святість була основою його життя.

Підсумовуючи значення постаті митрополита Андрея, провідник сказав: "Він зробив для українського народу все те, чого не зміг зробити ніхто інший. Перед світом український народ мав у величній особі Митрополита Шептицького свого найкращого представника і речника - князя української Церкви і провідника українського народу".

Відтак владика Ярослав побажав духовенству та вірним взяти життя митрополита Андрея за достойний приклад для плідної праці на благо нашої Церкви і нашого багатостраждального українського народу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Андрей (Шептицький), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори