SDE

Владика Григорій відвідав у Дрогобичі парафію Успення Пресвятої Богородиці

30 серпня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Храм Успення Пресвятої Богородиці в м. Дрогобичі
28 серпня владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в храмі Успення Пресвятої Богородиці в м. Дрогобичі. Єпископу співслужив о. Олексій Дем'яновський (адміністратор парафії) та священики Дрогобицького деканату.

Під час проповіді владика Григорій наголосив, що празник Успення є найурочистішим з-поміж усіх богородичних свят церковного року. Зміст цього празника передає святковий тропар: "В успенні світу не оставила ти, Богородице". Пресвята Діва, відійшовши із земного життя, стала Заступницею для цілого світу, для кожного християнина.

Після завершення богослужіння владика Григорій подякував священикам та парафіянам храму, з якими співслужив та молився упродовж восьми років (2006-2014 рр.), коли був сотрудникомна цій парафії. Єпископ пообіцяв, що завжди пам’ятати їх у своїх молитвах та старатиметься часто їх відвідувати.

Опісля архиєрей зачитав декрет владики Ярослав, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, про призначення до цієї парафії нового сотрудника - о. Петра Сюська.

Відтак відбулось святкове водосвяття та освячення зілля, яке у цей день вірні традиційно приносять на посвяту. Владика Григорій також освятив новий хрест, який нещодавно споруджено перед храмом, та державний прапор.

Зазначимо, що напередодні, 27 серпня, владика Ярослав (Приріз) та владика Григорій (Комар) відслужили Велику Вечірню у храмі Успення Пресвятої Богородиці та освятили новий іконостас.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори