SDE

У катедральному соборі Пресвятої Трійці відбувся Чин архиєрейської хіротонії владики Григорія (Комара) [фото&відео]

22 серпня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії
22 серпня, у день пам’яті св. апостола Матія, у катедральному соборі в Дрогобичі відбулась хіротонія єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії владики Григорія (Комара). Єпископську хіротонію здійснив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Співсвятителями були: владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, та владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Участь у Божественній Літургії взяли єпископи УГКЦ, Високопреосвященний Томас (Галліксон), папський нунцій в Україні, священики та вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

«Сьогодні Отець у Сині діянням Духа Святого посилає Самбірсько-Дрогобицькій єпархії служителя, який отримує титул єпископа-помічника», - сказав під час проповіді Блаженніший Святослав. За словами проповідника, служіння владики Григорія полягатиме насамперед в тому, що він кожного дня буде будити повірених йому віруючих до чування і закликатиме до стояння в молитві перед Божим обличчям; він буде проповідувати Боже Слово та як учасник Христового архиєрейства освячуватиме християн святими тайнами.

Наприкінці Літургії новопоставленого єпископа привітав папський нунцій Високопреосвященний Томас: «Дорогий владико Григорію, дорога святкуюча спільното, я дуже радий, що можу сьогодні можу співслужити на єпископській хіротонії єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії».

Відтак владика Григорій виголосив подячне слово, в якому висловив вдячність усім, хто товаришував йому на дорозі життя (див. повний текст слова). «Я нині дуже дякую Богові за те, що поставив мене на дорогу священства, за те, що дарував мені покликання бути Його служителем, священиком, а від нинішнього дня – єпископом у Його святій Церкві», - наголосив владика. Єпископ сказав, що старатиметься впродовж свого служіння наслідувати найвищого Архиєрея – Ісуса Христа.

Після завершення богослужіння владика Григорі уділив вірним своє архиєрейське благословення.

Додамо, що 25 червня 2014 року було повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск дав згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ всечесного отця Григорія Комара, дотеперішнього протосинкела Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, Єпископом-помічником цієї єпархії, надавши йому титулярний осідок Акці.

Напередодні, 21 серпня, у катедральному соборі відбувся чин архирейського найменування, який здійснив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин та відео - диякон Олег БІСИК

ВІДЕО

Теми: Григорій (Комар), Блаженніший Святослав, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори