SDE

Владика Ярослав під час похорону о. Нестора Височанського: "Покаяння переводить людину в Царство Боже, де немає ні смутку, ні болю, ні печалі" [фото]

16 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Похоронна відправа у храмі Пресвятої Трійці с. Дережичі
Упродовж 13-15 січня тривали похоронні богослужіння над тілом покійного протоєрея Нестора Височанського. Як було повідомлено раніше, покійний протоєрей Нестор спочив у Бозі 13 січня на 51-му році життя.  14 січня тіло покійного було перезено з храму св. Миколая с. Головсько Пібузького деканату, де служив покійний, до храму Пресвятої Трійці с. Дережичі Бориславського деканату. 
 
14 січня у співслужінні священнослужителів з різних деканатів єпархії владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив чин єрейського похорону. 
 
15 жовтня відбулась архиєрейська заупокійна Божественна Літургія, яку очолив владика Ярослав у співслужінні понад 80-ти священиків єпархії. У пастирському слові владика пригадав життєвий шлях покійного священика та склав співчуття дружині, дітям, матері та пастві покійного. Єпископ також застоновився над трьома євангельськими розповідями: про воскресіння дочки Яіра, сина наїнської вдови та воскресіння Лазаря. Говорячи про розбійника, що висів праворуч Христа на хресті, єпископ наголосив: "Покаяння переводить людину в Царство Боже, де немає ні смутку, ні болю, ні печалі".
 
Після закінчення Літургії відбулось останнє цілування та прощання з покійним. У супроводі священослужителів та великого числа мирян із храму с. Дережичі домовину було пересено та передано землі на цвинтарі с. Монастиря-Дережицького. 
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії
 
ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: похорон, Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори