SDE

Владика Ярослав до катехитів єпархії: «Ми з Вами покликані і послані Церквою звіщати Христа і Його науку» [фото]

29 вересня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав благословляє катехитів на служіння
28 вересня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Архиєрейська Літургія для катехитів Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз) у співслужінні о. Миколи Витівського (Голови Єпархіальної катехитичної комісії) та священиків, які відповідальні за катехитичне служіння у Дрогобицькому, Трускавецькому та Самбірському деканатах.

Звертаючись до присутніх, єпископ висловив подяку о. Миколі Витівському (Ректору Дрогобицького катехитичного інституту), відповідальним за катехитичне служіння по деканатах, душпастирям, сестрам-черницям та мирянам-катехитам за відданість в катехитичному служінні. "Ми з Вами покликані і послані Церквою звіщати Христа і Його науку – євангелізувати і катехизувати, передавати віру та духовне багатство – діла відкуплення нашого Господа", - наголосив єпископ.

Звертаючись до слів св. Августина про катехизу, владика Ярослав відзначив: "Стоїмо перед двома важливими речами: розумом та духовним світом. Першим пізнаємо дійсність, серед якої живемо - природній світ, про який ми ще не все знаємо і, можливо, ніколи всього не пізнаємо; другий - це є світ таїнств, світ Божий, який сприймаємо вірою". Блаженний Іван Павло ІІ в енцикліці "Віра та розум" назвав їх двома крилами, за допомогою яких людина підноситься в пошуках правди. "Вірую, щоб пізнати та розуміти; розумію й пізнаю, щоб увірувати", - сказав у підсумку проповідник.

Після завершення богослужіння відбувся чин благословення катехитів на катехитичне служіння. Під час цієї молитви 168 катехитів єпархії склали обіцянку служити на добро Церкви. та отримали від єпископа дозвіл катехизувати від імені Церкви.

Як повідомив о. Микола Витівський, у цей день 7 катехитів єпархії вирушили на Міжнародний конгрес катехитів до Риму, де взяли участь в Літургії, яку служив папа Франциск.

Зустріч катехитів єпархії продовжилась в конференц-залі Єпархіального управління. Голова Єпархіальної катехитичної комісії о. Микола Витівський зачитав Послання владики Петра Стасюка, голови Патріаршої катехитичної комісії, до катехитів УГКЦ з нагоди Дня Катехита. Опісля священики та катехити обговорили різні питання, що стосуються праці катехита.

У коментарі прес-службі єпархії, о. Микола Витівський відзначив, що кінця 2013 року Божого Єпархіальна Катехитична комісія планує провести Конкурс малюнка на тему "Рік віри" (для наступних вікових категорій: 7-10 років, 11-13 років, 14-18 років), Біблійну вікторину "Що? Де? Коли?" (14-18 років) та Олімпіаду на краще знання Катехизму (7-10 років та 11-13 років).

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори