SDE

Відбулася проща для недільних шкіл м.Самбора до Унева та Глинян

01 липня 2013
Друк E-mail
Фото катехитиної комісії
Прочани під час молитви на могилі владики Юліана (Вороновського) в Уневі
На закінчення навчального року катехитичні недільні школи ім. єп. Івана Снігурського та митр. Андрея Шептицького м. Самбора організували прощу до м. Глиняни та Свято-Успенської Унівської Лаври, в якій прийняли участь близько 90 осіб: катехити п. Марія Витівська, п. Вікторія Марко та п. Ольга Ліпецька, батьки і діти названих недільних шкіл. Духовним провідником прощі був о. Микола Витівський.

У м. Глиняни в храмі, де знаходиться чудотворна ікона, прочани взяли участь у Святій Літургії, Молебні до Христа-Чоловіколюбця, скористались зі Святих Таїнств Сповіді та Євхаристії, приклались до чудотворної ікони. Наступною точкою нашої духовної подорожі була Унівська Лавра, де ми піднялись на Чернечу гору, а там о. Микола відслужив панахиду на могилах блаженної пам'яті братів Вороновських: кир Юліяна та схиієромонаха Василія. Коли ми спустились із гори, нас вже очікував один з братів-студитів, який радо провів нам екскурсію по монастирю.

На території Лаври під відкритим небом о. Микола із всіма прочанами відслужив Молебень до Пресвятої Богородиці та звернувся із повчальним словом. Запам'ятались оригінальні слова отця про те, що «Христос – не аспірин, який позбавляє болю, але Спаситель, який готовий не тільки зцілити хворобу, але й спасти особу». Отримавши духовну поживу, прочани вирушили до Свіржського замку, де розклали вогнище і отримали поживу тілесну.

Повертаючись додому, згадались слова ігумена Унівської Лаври, сказані на похороні владики Юліяна, про те, що «відтепер владика стане місточком між Лаврою та Самбірсько-Дрогобицькою єпархією».

Дякуємо Богові за прекрасно проведений час!

IMG_0457

Катехити та прочани

Теми: Катехитична комісія, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори