SDE

У Дрогобичі освячено храм Воскресіння Христового [фото]

07 травня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Божественна Літургія у храмі Воскресіння Христового, м. Дрогобич
5 травня, у Світлий Понеділок, у м. Дрогобичі відбулось освячення храму Воскресіння Христового, що знаходиться на вул. Самбірській. Чин освячення та урочисту Літургію відслужив єпарх Самбірсько-Дрогобицький – владика Ярослав (Приріз). Єпископу співслужили о. Григорій Комар (протосинкел єпархії), о. Іван Паньків (декан Дрогобицький) та понад 60 священиків єпархії та з-поза її меж. Участь у Літургії брали гості з Німеччини.

"Храм Воскресіння Христового символізує процес воскресіння нашої Української Греко-Католицької Церкви, яка повстала далекого 988 р. через Володимирове Хрещення, яка впродовж своєї 1025-літньої історії знала злети і падіння, вільне душпастирювання і мученицьке свідоцтво", - зазначив владика Ярослав під час проповіді. Через посвячення престолу та присутність на ньому Святих Тайн у храм став оселею Всевишнього. "Ми спорудили цей храм рукотворний, щоб він допомагав нам розбудовувати храм нерукотворний", - додав єпископ. Людські душі, які причначені бути Божими храмами, сьогодні потребують оновлення, адже у ХХІ ст. людина наражається на небезпеку зі сторони невидимого ворога, який підступно намагається вбити в людській душі усе святе, стираючи грань між добром і злом, пропагуючи вседозволеність, споживацтво та гедонізм. (Див. повний текст проповіді).

Після завершення Божественної Літургії владика Ярослав нагородив о. Дмитра Заміщака (адміністратора храму) хрестом з прикрасами, а о. Тараса Коберинка (сотрудника парафії) – протоєрейським хрестом. Зі словами подяки єпископ звернувся до усіх жертводавців та будівничих, які трудились над побудовою святині. З рук владики вони отримали патріарші та єпископські подячні грамоти. У свою чергу, о. Дмитро Заміщак подякував владиці за відвідини парафії та молитовну підтримку в часі будівництва храму.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори