SDE

Владика Ярослав (Приріз) звернувся до духовенства та вірних єпархії з приводу ситуації, яка склалась у державі через намагання впровадити в життя законопроект «Про засади державної мовної політики»

06 липня 2012
Друк E-mail
Ілюстрація
У своєму зверненні єпископ Самбірсько-Дрогобицький висловив стурбованість тим, що "питання мови, яка б мала єднати і сприяти взаємопорозумінню між людьми, через недалекоглядність політиків стало джерелом ворожнечі та протистояння".

Владика Ярослав зазначив, що Церква з тривогою спостерігає, як дедалі більше поглиблюється розкол у суспільстві і таким чином розхитуються основи української державності, адже «кожне царство, розділене в собі самому, не встоїться» (Мт. 12, 25) (див. повний текст звернення).

З огляду на це єпископ закликав душпастирів та вірних у неділі і свята після кожного богослужіння проводити моління за Україну, відмовляючи в цьому намірі «Отче наш» і «Богородице Діво» та співаючи молитву-гімн «Боже Великий, Єдиний...».

Нагадаємо, 3 липня 2012 р. Верховна Рада ухвалила законопроект №9073, ініційований народними депутатами від Партії регіонів "Про засади державної мовної політики".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори