SDE

Єпархіальне духовенство вивчає спосіб втілення синодальної стратегії загальноцерковного розвитку

08 березня 2012
Друк E-mail
Ілюстрація
Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., затвердив стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 року Божого
Упродовж Великого Посту тривають зустрічі духовенства Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ. Преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, Протосинкел єпархії о. Григорій Комар, канцлер о.Тарас Гарасимчук, Голови Комісій у справах катехизації (о.Миколай Витівський), молоді (о.Олег Кекош), мирян (о.Любомир Митник) і сім'ї та родини (о. Василь Нестор) представляють синодальну стратегію розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

5 і 6 березня у м. Трускавці відбулися два регіональні засідання зі священиками Турківського та Сколівського районів, які зібралися, щоб розглянути та краще пізнати один з напрямів загальноцерковної стратегії розвитку УГКЦ – «Боже Слово та Катехизація (Керигма)».

З цієї нагоди преосвященний владика Ярослав звернувся до духовенства з коротким словом про важливість проповіді у Церкві (див. повний текст). Під час зустрічей Голови Єпархіальних Комісій розповідають про голошення Слова Божого у різних сферах душпастирського служіння. Також передбачена праця у групах, під час якої духовенство має змогу детально обговорити почуте та запропонувати власні розв'язки викликів сьогодення, враховуючи особливості окремих регіонів, деканатів чи парафій.

Нагадуємо, що Синодом Єпископів УГКЦ, який відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., було прийнято стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 р.Б. З цієї нагоди Блаженніший Святослав оприлюднив звернення до вірних «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». У Самбірсько-Дрогобицькій Єпархії УГКЦ впродовж найближчих трьох тижнів відбудеться наступних п'ять зустрічей з питань реалізації синодальної стратегії розвитку.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

zustr_sk_12Владика Ярослав (Приріз), працівники єпархіальної курії
та священики Сколівського, Славського та Тухольківського деканатів

Теми: Комісія сім'ї та родини, Комісія у справах мирян, Катехитична комісія, Комісія у справах молоді, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори