SDE

Владика Ярослав у день св. Стефана Первомученика: "Хто хоче йти за Христом, не може розраховувати на те, що світ його буде любити і носити на своїх руках"

09 січня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав проповідує у храмі св. Миколая у м. Трускавець
9 січня на свято первомученика Стефана владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у храмі св. Миколая Чудотворця у м. Трускавці у співслужінні митр. прот. Петра Івасівки (декана Трускавецького).

"Святкуючи ці свята світла і добра, ми добре розуміємо, що найкраща наша відповідь на Божу ініціативу – це відповідь любов'ю на любов. Однак впродовж цих свят ми також пізнали, що така відповідь Богові в любові та цілковитому довір'ї – це шлях не тільки нашого торжества та піднесення. Інколи цей шлях може бути для нас зовсім незрозумілим та по-людськи зовсім небажаним, котрий веде нас крізь темінь невідомого, крізь терпіння та життєві невигоди", – зазначив єпископ, звертаючись до вірних з пастирським словом.

Відкликаючись до спадщини Святих Отців, правлячий архиєрей пригадав вірним слова св. Григорія Ниського про подвиг святого архидиякона Стефана: "Ось ми переходимо з празника на празник і приймаємо благодать за благодаттю. Вчора наповняв нас подивом Господь всесвіту, а сьогодні наповнює нас подивом ученик Господа. Той задля нас прийняв людську природу, а цей задля Господа позбувся людської природи." Відтак владика Ярослав зауважив, що первомученик Стефан був повен мудрості та могутності слова завдяки тому, що черпав їх через свою любові до Бога. Святий Архидиякон не боявся відважно свідчити навіть перед тими, хто вважав себе мудрецями цього світу, перед тими хто не хотів прийняти Христа як Спасителя, на Різдво якого чекало все людство. "Хто хоче йти за Христом, не може розраховувати на те, що світ його буде любити і носити на своїх руках", – у підсумку додав архиєрей.

Зазначимо, що храм св. Миколая Чудотворця є центральним храмом курортного міста Трускавця, де до 2011 року знаходилось єпархіальне управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Знаходячись у центрі міста-курорту, храм св. Миколая є місцем молитви та зустрічі з Богом не лише для місцевих жителів, але й для численних гостей Трускавця.

Нагадаємо, що у свято Різдва Христового владика Ярослав очолив святкові богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці, а 8 січня відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці у м. Самборі. Напередодні ж різдвяних свят правлячий архиєрей звернувся з пастирським словом до духовенства, монашества та вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори