SDE

24 грудня Блаженніший Святослав звершить чин інтронізації владики Ярослава (Приріза) на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

23 грудня 2011
Друк E-mail
24 грудня у м. Дрогобичі на Львівщині відбудеться інтронізація владики Ярослава (Приріза) на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. З цієї нагоди Божественну Літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Йому співслужитиме владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, понад 20 єпископів УГКЦ, а також владика Мєчислав Мокшицький, Архиєпископ Львівський РКЦ. Участь в урочистому богослужінні візьмуть понад 300 священнослужителів, представники монашества, вірні з усіх терен єпархії та представники державної влади.

Як зазначив владика Ярослав (Приріз) напередодні інтронізації, своє пастирське служіння він планує здійснювати в контексті нещодавнього документу Синоду УГКЦ «Жива парохія – місце зустрічі з живим Христом»: «Святі християни будуть найуспішнішими місіонерами та євангелізаторами, адже у нашому народі справедливо кажуть, що «слово зворушує, а добрий приклад порушує до дії». Тому, як це робив і мій попередник на єпархіальному престолі – преосвященний владика Юліян (Вороновський), продовжуватиму наголошувати на важливості молитви, особистої та літургійної, в житті кожного християнина, зокрема духовенства».

Зазначимо, що урочистість розпочнеться о 10-45 зустріччю духовенством та вірними Блаженнішого Святослава. Відтак об 11-00 розпочнеться Божественна Літургія, під час якої відбудеться чин інтронізації нового правлячого архиєрея Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Як було повідомлено 27 жовтня 2011 року Божого, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, за згодою Постійного Синоду УГКЦ прийняв зречення з душпастирського уряду, подане Преосвященним владикою Юліаном (Вороновським), тогочасним Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким. Відтак адміністрування Самбірсько-Дрогобицької єпархією перейняв владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор єпархії.

Додамо, що 24 грудня о 10-45 на сайті Самбірсько-Дрогобицької єпархії (www.sde.org.ua) розпочнеться пряма веб-трансляція Божественної Літургії та чину інтронізації з катедрального храму Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Блаженніший Святослав, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори