SDE

Владика Ярослав Приріз привітав усіх воїнів із Днем захисників та захисниць України [відео]

02 жовтня 2024
Друк E-mail
Владика Ярослав Приріз
У своєму слові владика сказав: "Дорогі наші захисники, захисниці й ветерани, вітаю всіх вас із величним святом Покрова Пресвятої Богородиці та Днем захисника України! Цей день особливий, бо ми вшановуємо наших героїв, які захищають рідну землю, і підносимо наші молитви до Божої Матері, Яка є Покровителькою українського народу та його воїнства.

Сьогодні Україна переживає важкі випробування, але в цей час особливо проявляється сила духу нашого народу, незламність і відданість. Ви, дорогі воїни, є втіленням цих чеснот, ваша відвага та мужність стали прикладом для всього цивілізованого світу.

День захисника України – це не просто нагода відзначити військову міць. Це також день, коли згадуємо всіх, хто віддав своє життя за Соборну Україну, всіх, хто на полі бою виборював мир і спокій для нашої країни, для майбутніх поколінь. Їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях як взірець самопожертви й любови до рідної землі. Ми молимося за поранених − тих, хто носить на своєму тілі рани задля перемоги добра і правди, за волонтерів і медиків, за всіх, хто підтримує українську армію. Молимося за тих, хто перебуває в полоні, кого сьогодні, можливо, найбільше зневажають та піддають тортурам саме за те, що вони хочуть бути вільними. Усіх цих людей молитовно приносимо перед Боже обличчя, адже в молитві знаходимо силу, яка охороняє нас, тому віддаємо самих себе і всіх, за кого молимося, у руки Божого милосердя.

У цей урочистий день, звертаючись до вас, дорогі захисники, хочу подякувати кожному за вашу відданість, мужність і героїзм. Кожен із вас, хто став на захист Батьківщини, є героєм, який своєю відвагою і самовідданістю творить нову історію нашого народу. Ваша боротьба – це боротьба за справедливість, за майбутнє наших дітей, за мир на нашій землі. Ваша жертовність не може бути оцінена звичайними словами. Ви – ті, хто захищає мирне життя всіх нас. Бо незалежність України – це не лише екзистенційна потреба, але й ключ до безпеки і процвітання Європи та світу і головна перешкода для російських неоімперіалістичних і реваншистських ідей, які сягають далеко за межі України.

Дорогі наші воїни! Закликаю вас не втрачати віри та надії. Знаю, що ваша боротьба нелегка, але пам’ятаймо: Бог завжди з вами, Він бачить вашу жертовність і чує наші молитви. Нехай ваша віра буде тією силою, яка допомагає вам і надалі стояти непохитно на захисті нашої Держави.

У ці надважкі часи війни благаємо Пресвяту Богородицю, Покров і Оранту Київську: прийми під Свою особливу материнську опіку наших хоробрих воїнів, захисників Батьківщини, зберігаючи їх неушкодженими перед усіма ворожими наступами; захисти свободу та незалежність, соборність і цілісність нашої Батьківщини, щоб народ наш, визволений Твоїм заступництвом від воєнного лиха, вдячно прославляв Твоє материнське заступництво.."

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори