SDE

У Бориславі відсвяткували 10-ліття освячення храму Різвда Пресвятої Богородиці [фото]

09 вересня 2024
Друк E-mail
Світлина Степана ПАВЛІШАКА
  8 вересня 2024 р.Б. у м. Борислав (мікрорайон «Баня») відбулося святкування 10-ліття освячення храму Різвда Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію очолив преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні архиєпископа-емерита Ігоря (Ісіченко) та владики Іринея (Білика), а також собору єпархіального духовенства та парафіян і гостей. Святкове богослужіння супроводжував своїм співом хор «Лемківська студентка» (кер. Богдан Шкільник). Проповідь виголосив владика Ігор, який, зокрема, зазначив, що свято Різдва Пресвятої Богородиці дає людині можливість відчути присутність Богоматері у її житті. Батьки Пречистої Діви – Йоаким і Анна – очікуючи її народження, пройшли іспит стійкості, довголітньої віри в Бога, і це вчить нас: хто витримає до кінця – спасеться, а це важливо у цей період повномасштабної російської збройної агресії супроти України.

 

Наприкінці Літургії владика Ярослав подякував адміністратору парафії о. Олегу Смереці за наполегливу працю в оздобленні храму та розбудові парафіяльного життя, нагородивши його благословенною грамотою. Владика Іриней, який душпастирював у Бориславі у 80-ті рр. ХХ ст.,коли УГКЦ була переслідувана радянським режимом, також зачитав вітальну грамоту для о. Олега та парафіян храму.

Згодом у храмі згадали 80-ті роковини депортації українців з території Польщі, адже у Бориславі проживають чимало переселенців та їх нащадків, зокрема лемки. З цієї нагоди хор «Лемківська студентка» виконав кілька композицій.

Після Літургії архиєреї очолили святкове водосвяття, а також освячення катехитичного центру преподобного священномученика Віталія Байрака. Присвоєння центру цього імені – невипадкове, адже цей блаженний душпастирював на території парафії в часи ІІ світової війни. Після святкового богослужіння парафіяни храму організувала для гостей храмового празника почастунок на території храму.

 

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз), Іриней (Білик), Ігор (Ісіченко)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори