SDE

Владика Ярослав: Коли життя подібне до бурхливого моря, повного проблем, Господь є поруч

26 серпня 2024
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
  25 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

 

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що євангельська розповідь про те, як Ісус йде морем до Своїх учнів свідчить про надприродну діяльність Ісуса Христа (див. повний текст проповіді). "Старозавітні пророки Мойсей, Ісус Навин, Ілля та Єлисей — всі вони чинили чудеса, пов’язані з розділенням вод — моря або Йордану. Проте єдиним, про кого священне Писання розповідає як про Того, Хто ходив по воді, – Господь наш Ісус Христос", - зауважив проповідник.

Крім того, єпископ наголосив, що євангельська благовість також свідчить, що по воді йде людина – апостол Петро. "Це стає можливим завдяки надзвичайній присутності та благодаті слова Ісуса Христа, який на сумніви та переляк учнів відповідає: «Заспокойтесь, - це Я не страхайтеся!» (пор. Мт. 14,27)", - пояснив владика Ярослав.

Далі єпископ пригадав вірнисм важливу духовну істину, що Господь завжди є біля нас, ближче, аніж ми думаємо. "Тієї ночі, коли Ісус молився серед пагорбів, Він також бачив посеред розбурханих хвиль своїх учнів. Христос бачив слабкий човен, який кидало по морю, відчув всю небезпеку тієї бурі, добре знав, в якій загрозі знаходяться його друзі – апостоли. І, як говорить євангелист Матей, о четвертій сторожі ночі Ісус прийшов до них, ступаючи морем (пор. Мт. 14, 26)", - сказав проповідник.

Відтак владика Ярослав додав, що ми не раз зустрічаємо Христа серед хвиль свого життя – таких же ж бурхливих, як і на Галилейському озері. "Одним з найбільших відкриттів у нашому житті є те, як потрясіння, хвороби, різного роду труднощі можуть раптово привести до Бога. Коли життя подібне до бурхливого моря, повного проблем, Господь є поруч", - зазначив єпископ. Тож серед цього мороку Він особисто здатний прийти до нас і принести нам мир і спокій.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори