SDE

У Дрогобичі на Перехресті Героїв відбулося освячення та підняття Державного прапора

24 серпня 2024
Друк E-mail
Освячення Державного прапора
  23 серпня, у День державного прапора, у Дрогобичі, на Перехресті Героїв відбулося освячення та підняття синьо-жовтого знамена. Чин освячення на молебен до Пресвятої Богородиці очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні місцевого духовенства. Захід об’єднав навколо себе представників територіальних громад Дрогобиччини, керівництва району, військовослужбовців та небайдужих мешканців. Долучились до урочистого дійства також представники офіційної делегації з польського міста Пьястове, які другий день перебувають з офіційним візитом у Дрогобичі.

 

Звертаючись до присутніх, владика Ярослав зазначив, що історія українського державотворення сягає багато віків назад. "Історія свідчить, що ті війська, чиї знамена були позначені знаком Хреста завжди здобували перемогу. Україні давали 3 дні, бо ворог хотів за кілька днів підкорити нас. І здавалось що шансу вистояти не було. Та з Україною була нерушима стіна, яка обороняє нас ще з княжих днів і досі стоїть на сторожі нашої свободи", - сказав єпископ.

За словами владики Ярослава, українські воїни, обороняючи державність України, часто промовляли: "Нам поможе святий Юрій ще й Пречиста Мати слави здобувати!". Тому знамено нашої незалежності, позначене Господнім благословенням. "Віримо, що майбутнє – за добром, любов’ю та справедливістю і всі разом сьогодні молимось за те, щоб якнайшвидше настав день нашої перемоги", – сказав у підсумку владика Ярослав.

Під час урочистого заходу було відзначено військовослужбовців військових частин Збройних Сил України, Нацгвардії, ДСНС та службовців РТЦК та СП. Честь підняти державний стяг України на головному флагштоці Перехрестя Героїв надали військовослужбовцям вч А1108.

Урочистий захід завершили виконанням пісні «Боже великий, єдиний», під супровід військового оркестру частини А1108.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз), Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори