SDE

Владика Ярослав у День Незалежності: Небесна поміч була необхідна для відновлення незалежності нашої держави, вона вкрай потрібна й сьогодні

24 серпня 2024
Друк E-mail
Владика Ярослав Приріз
24 серпня, у День Незалежності, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, звернувся зі словом до духовенства, монашества й вірних єпархії.

"Про день, який стався 33 років тому, мріяли мільйони синів і дочок українського народу. Українська незалежність – вимолена вірними, оспівана поетами й кобзарями, здобута довготривалою віковою боротьбою та скроплена кров’ю найкращих синів і дочок України", - мовиться у зверненні єпископа (див. повний текст звернення). За словами архиєрея, у 33-роковини відновлення Незалежності України, українці схиляють голови у пам’ять про тих, хто поклав своє життя за волю і кращу долю нашої Батьківщини впродовж багатьох століть, зокрема й за час новітньої збройної агресії московії супроти нашої держави.

Крім того, владика Ярослав наголосив, що в житті нашого народу істини Христового Євангелія завжди були глибоко закорінені. Вони "виражалися переконанням: краще вмерти вільним, аніж жити рабом; краще зберегти гідність, жертвуючи собою, ніж втратити власне майбутнє та майбутнє народу, йдучи на компроміси зі злом і неправдою".

Єпископ підкреслив, що сьогодні Україна переживає непрості часи російської збройної агресії. "Але ми знаємо, що Господь допоможе нам з гідністю подолати усі випробування. Пам’ятаймо, що Бог на боці тих, хто відстоює правду, справедливість та добро. Сьогодні, всюди, де б’ється українське серце, до неба лине молитва за Україну, щоб у цей непростий час український народ зміг вистояти духовно, морально і фізично, перемагаючи видимих і невидимих ворогів", - наголосив владика Ярослав.

Наприкінці свого звернення владика Ярослав закликав усіх молитись за перемогу України, а також працювати для розквіту нашої землі та для блага нашого народу. "Небесна поміч була необхідна для відновлення незалежності нашої держави, вона вкрай потрібна й сьогодні – як у боротьбі з видимою небезпекою північного агресора, так і з прихованими загрозами світоглядного характеру, що, прикриваючись красномовними гаслами, підступно намагаються знищити споконвічні українські моральні устої і таким чином підрізати коріння української державності", - додав єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори