SDE

У Нижанковичах вшанували 400-ті роковини мученицької смерти св.Йосафата [фото]

14 листопада 2023
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
  У Нижанковичах, в церкві св.свмч.Йосафата, 12 листопада 2023 року Божого у день 400-х роковин мученицької смерти св.Йосафата вшанували пам'ять свого покровителя. Святковий день розпочався Утренею та представленням експозиції Степана Павлішака "Святий Йосафате молися за нас". Опісля вірні зустрічали владику Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Вітаючи владику о.Тарас зазначив, що сьогодні знаковий день, адже ми відзначаємо 400-ті роковини мучеництва св Йосафата, 15-ліття храму, освячення іконостасу, найменування катехитичного класу св.Йосафата, 615 років Магдебурзького права для Нижанкович та попросив пастирського благословення.
У Архиєрейській Святій Літургії владиці співслужили декан Добромильський о.Павло Коляса, адміністратор храму о.Тарас Буричко, р.Олексій Чичерський, о.Петро Янишин, о.Андрій Мичко, о.Володимир Богенчук, о.Микола Германович, о.Микола Струналь, о.Євген Карпінець, о.Петро Гром, протодиякон Богдан Криницький. Велично співав хор храму "Лілея"(кер.Руслана Смолінська). Під час Богослужіння владика освятив іконостас. Іконописець Іван Стефанишин. Архітектор Роман Сулик. Виготовлений іконостас ТОВ Чумак.

У своєму слові владика наголосив, що сьогодні ми вшанувановуємо пам'ять нашого великого святого. Св.Йосафат є для нас прикладом і взірцем, і за єдність він життя віддав. Йосафат був на правильному боці історії. Ми сьогодні молимося до нього, щоб випросив для нашого народу єдності і благодаті. Дякуємо Богу за нашого святого, за храм, який нас єднає в одну християнську родину.

Владика привітав вірних зі святом, подякував жертводавцям і украсителям храму, вручив подяки від владики Ярослава та нагородив о.Тараса позолочеченим нагрудним хрестом. Щирі слова вдячності висловив о.Тарас владиці за візит, душпастирям, які служили в складних умовах від початку заснування парафії та вірним за їхню жертовність і вірність церкві.

Після завершення Богослужіння відбулося освячення води, найменування катехитичного класу св.Йосафата, обхід навколо храму та мирування. Також можна було ознайомитися з матеріалами виставки.

За повідомленням facebook-сторінки Степана Павлішака

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори