SDE

Блаженніший Святослав, у відповідь на заклик Папи Франциска, закликав вірних УГКЦ 27 жовтня провести у пості та молитві

21 жовтня 2023
Друк E-mail
Ікона Розп'яття
27 жовтня 2023 року Папа Франциск проголосив Днем посту, молитви і покути, до якого запросив приєднатися братів і сестер різних християнських конфесій і тих, хто належать до інших релігій. У відповідь на цей заклик Святішого Отця, Блаженніший Святослав закликав вірних Української Греко-Католицької Церкви в усьому світі взяти участь у цій ініціативі, провівши цей день у молитві і пості.

 

18 жовтня під час зустрічі з паломниками Папа закликав пам’ятати про страждання України. Він також скерував думку до Святої Землі та всіх частин світу, поранених війною. «Браття й сестри, будь ласка, не переставаймо молитися за мир і не забуваймо про стражденну Україну; про неї вже не говорять, але трагедія триває», — зазначив Папа Франциск.

Блаженніший Святослав, закликаючи вірних УГКЦ приєднатися до цієї ініціативи Папи, просить, щоб 27 жовтня в усіх храмах було відслужено Божественні Літургії за мир в Україні і світі. Також щоб усі єдналися з Святішим Отцем у годині молитви в дусі покути, благаючи про мир для наших днів, яка відбудеться у базиліці Святого Петра у Римі. Ще одним моментом зустрічі вірних УГКЦ має стати молитва на вервиці в рамках ініціативи «Вервиця єднає».

27 жовтня о 9:00 «Живе телебачення» проведе пряму трансляцію Архиєрейської Божественної Літургії з Патріаршого собору Воскресіння Христового.

О 19:00 — ретрансляцію з синхронним перекладом українською мовою години молитви з базиліки Святого Петра.

О 20:00 — традиційну пряму трансляцію молитви на вервиці.

Теми: Папа Франциск, Блаженніший Святослав

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори