SDE

Владика Ярослав: Боже милосердя безмежне до грішників, які щиро каються і навертаються на праведну дорогу

22 серпня 2023
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
  20 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

 

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що недільне євангельське читання через слова Христа пригадує нам, як виглядає Небесна Батьківщина - Царство Боже, смак якого людина відчула у Раю і втратила через первородний гріх. "У Притчі про милосердного Царя і лукавого слугу Господь пояснює нам, якою має бути наша дорога до Божого Царства, і які взаємини мають бути між християнами, членами Божого Царства. Таким чином Господь привертає нашу увагу сьогодні на дуже важливу або вкрай необхідну для нашого спасіння чесноту прощення, а також застерігає від того, наскільки небезпечним є не прощення", - зазначив єпископ.

За словами проповідника, у притчі Господь навчає про велике Боже милосердя, а також про Божу справедливість. Таким чином бачимо, що ця розповідь - це притча про Царство Небесне як великодушність Бога і малодушність людини. "Цар, який змилосердився над своїм слугою, і простив йому борг, це образ милосердя Небесного Отця до нас людей. Адже, воістину, є безконечне Боже милосердя до грішників, які щиро каються і навертаються на праведну дорогу", - пояснив владика Ярослав. Проповідник зазначив, що люди часто є невдячні та легковажні, поповнюючи борг перед Богом своїми гріхами, які не вдається часто не те, щоб спокутувати, а навіть порахувати, як ті таланти з притчі.

Втім, за словами єпископа, коли ми, християни, припадаємо в покорі та визнаємо щиро свої гріхи, каємося у тайні Сповіді, то тоді дійсно пізнаємо наскільки Господь є Багатомилостивий до нас. "Він прощає нам безмірну кривду, дарує великий борг, прощає цілком і назавжди наші провини. Бо каже Господь: «Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг; коли б, мов кармазин, були червоні, стануть, як вовна. (пор. Іс. 1,18)", - сказав у підсумку єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори