SDE

Владика Григорій у Биличах: До святості кожна людина має свою дорогу [відео]

17 червня 2023
Друк E-mail
Фото Сніжани ЩУР
11 червня, у Неділю Всіх Святих, відбулась загальноєпархіальна проща до с. Биличі на Старосамбірщині. Божественну Літургію очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника, о. Павла Коляси (декана Добромильського), о. Володимира Нестера (адміністратор відпустового місця) та священиків єпархії. Щорічно участь у прощі беруть тисячі вірних, з яких чимало прибувають до Билич пішки.

Під час проповіді владика Григорій зазначив: "Коли ми чуємо слово «святий», то думаємо, що святий – це безгрішний. Тоді ми починаємо думати, що це не для мене. Думаємо, що бути святим належить лише для якоїсь окремої категорії людей. Святим є той, хто знайшов місце для Бога у своєму серці. Святим є той, який Божої волі шукає. А це доступне для кожного з нас. Святий ніколи не має відчуття що він є досконалий".

За словами проповідника, людина зустрічає Христа серед обставин свого життя. "Ми можемо зустріти Христа також в іншій людині, у тих потребуючих, відкинутих, поранених, тих, які втратили житло і всяку надію", - пояснив єпископ.

Пояснюючи значення вшанування пам'яті Всіх святих, владика Григорій сказав: "Святих є дуже багато. Вони походять з різного часу, різних суспільних прошарків. Є поміж ними і монахи, батьки, матері, дуже вчені і неграмотні. І це нас приводить до думки, що небо є для нас. І ми теж можемо стати святими".

Відтак владика Григорій додав, що справжня дорога до святості складається з малих щоденних кроків духовного дозрівання. "До святості кожна людина має свою дорогу. Це означає, що нам не потрібно нікого імітувати. Нам треба просто бути собою: щирими, відкритими і справедливими людьми", - сказав єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), Биличі

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори