SDE

У с. Орява на Сколівщині відсвяткували 140-ліття місцевого храму [фото]

24 вересня 2022
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
21 вересня, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію с. Орява на Сколівщині, громада якої святкує цьогоріч 140-ліття місцевого храму. З цієї нагоди єпископ відслужив Архиєрейську Літургію у співслужінні о. Романа Качали, декана Тухольківського, о. Володимира Дашинича, адміністратора парафії, і священиків Тухольківського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що свято Різдва Пресвятої Богородиці свідчить про те, що прихід Діви Марії у світ – це радість не тільки для праведних Йоакима та Анни, які довго й терпеливо очікували благословення Божого, але всієї вселеної, пояснюючи причину цієї радости словами: “бо з Тебе засяяло Сонце правди, Христос Бог наш”. Тому сьогодні всі ми радіємо, що у світ прийшла Пречиста Діва, Яка, як співає наша Церква, “вводить Христа у вселенну” (див. повний текст проповіді).

Далі владика Ярослав зауважив, що небо і земля радіють народженням Марії, адже в цей день започаткувалося відкуплення людського роду. "Богородиця принесла нам порятунок, життя та вічне щастя, бо Вона стане Богородицею, Кивотом Нового Завіту, Матір’ю Христа Спасителя, Який знищив смерть і дарував нам життя вічне. З благословенним Різдвом Пресвятої Богородиці з’явилося на землі найпрекрасніше сотворіння, архитвір Божої всемогутности, Цариця ангелів – народилася Діва, єдина захищена від первородного гріха, Яка стане “чеснішою від херувимів”", - зазначив єпископ.

Відтак владика Ярослав заохотив вірних до постійної прослави Матері Божої і Матері всього людства, так і до того, щоб у своєму житті ми намагалися ревно черпати із багатства чеснот Її боговгодного життя. "Пресвята Богородиця подивляє нас Своїми духовними скарбами, гідними наслідування. Чесноти Богородиці та благодать Святого Духа ставлять Її вище за всіх, не тільки святих і праведних людей, але навіть небесних сил. Її віра та всеціле віддання Божій волі, терпеливе й мужнє перенесення всіх життєвих труднощів, материнська турбота, а головне – безумовне смирення та покора – це ті чесноти, які наповнюють все життя Пресвятої Діви Марії", - наголосив проповідник.

Наприкінці проповіді владика Ярослав привітав вірних із 140-ою річницею храму. "Наші предки спорудили цей храм рукотворний, щоб він допомагав нам розбудовувати храм нерукотворний. "Духовні храми людських душ сьогодні потребують оновлення, бо в минулому столітті десятиліттями їх нищив комуністичний режим, а у ХХІ столітті вони наражаються на небезпеку з боку невидимого ворога, який підступно намагається вбити в людській душі все святе, стираючи грань між добром і злом, пропагуючи вседозволеність, споживацтво та гедонізм", - зауважив єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Володимиру за душпастирське служіння на парафії, а також усім вірним, які дбають про красу Божого храму.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Тухольківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори