SDE

У Рудках на Самбірщині відбулась єпархіальна проща [фото]

04 липня 2022
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
3 липня у м. Рудки на Самбірщині відбулась проща до Рудківської ікони Пресвятої Богородиці. У храмі Пресвятої Євхаристії владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив Божественну Літургію у співслужінні о. Івана Заяця (декана Рудківського), о. Богдана Ванівського (адміністратора храму) і священиків Рудківського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що сьогодні Україна молиться і бореться, переживаючи випробування і страждання, яких наш народ не зазнавав від часу Другої світової війни. "В цих випробуваннях у нашому житті ми потребуємо Божої допомоги, бо відчуваємо власну слабкість і неспроможність. Тому Христос обдаровує нас своєю опікою і, за словами псалмоспівця, посилає ангелів своїх, аби охороняли нас, щоб «нога не спіткнулася об камінь» (пор. Пс. 90, 12)", - сказав проповідник.

За словами владики Ярослава, найбільшим благодіянням Бога є те, що Він подав нам Небесну заступницю – Преблагословенну Владичицю нашу Богородицю. "Сьогодні у своїй подячній молитві ми прибули до цілющого джерела нашої Церкви у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії – до Пресвятої Богоматері прославленої у Рудківській іконі. В духовних прочанських зусиллях сюди нас завжди супроводжує Пресвята Богородиця, Божа і наша Мати", - сказав проповідник.

Відтак єпископ зазначив, що паломництво є одним із тих численних місць, де Її материнський омофор особливо ніжно й відчутно торкається кожного з нас, нашої Церкви і загалом усього багатостраждального українського народу. "Марія – воістину Богородиця, котра народила Сина Божого, коли Божественне Слово з'єдналося з тілом і в єдиній нероздільній особі об'єднало Свою Божественну і людську природу. Ця правда віри є справді вищою від будь-якого слова і розуміння", - наголосив проповідник. Усе це здійснив Божий Промисел заради нашого зростання у святості, богоподібності і вічної щасливості кожного з нас.

Далі проповідник зазначив, що в цей непростий час нашого випробування ми вдивляємося в образ Пресвятої Богородиці – прославленої у Рудківській іконі, в історію Її появи серед нашого народу. "Благодарім Бога за все добро, яке принесло нам християнство завдяки хрещенню, здійсненому з волі нашого духовного просвітителя, святого рівноапостольного князя Володимира Великого", - закликав єпископ.

Крім того, владика Ярослав пояснив вірним значення заступництва Пресвятої Богородиці. "Гуртуючись навколо Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, яка безнастанними молитвами за нас заступаючись перед Господом, щоб зцілювати і піднімати кожного віруючого в Її Сина на дусі й тілі.
Поки Богородиця була на землі, люди могли звернутися до Неї з проханням, і Вона могла відповісти звичайним способом. Але тепер, коли Богородиця є в Небі, засобом спілкування з нею є молитва. Молитва – це розмова з мешканцями Неба – Божого Царства. Щоб звернутися до Богородиці, щоб попросити в Неї заступництва, нам треба молитися", - зазначив проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував духовенству й вірним за спільну молитву, а також подякувати усім за духовну й матеріальну підтримку Збройних Сил України.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

 

Теми: Рудківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори