SDE

Владика Ярослав: Марія є живою запорукою спасительної присутності Бога у світі

08 квітня 2022
Друк E-mail
Ікона Благовіщення
  7 квітня, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.  

 

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що під час події Благовіщення на землі вперше звучить месіанська звістка: «Радуйся благодатна, Господь з тобою…!» (Лк. 1, 28) (див. повний текст проповіді). "«Господь з тобою!» – Бог є з тією, яку вибрав з людського роду на матір Еммануїла – «Бога з нами». Отець посилає свого Сина як спасителя світу, і відтепер Бог завжди буде з людством, щоб спасти його. Марія є живою і конкретною запорукою цієї спасительної присутності Бога у світі", - наголосив єпископ.

На звістку архангела Гавриїла Пречиста Діва відповіла такими словами: «Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову…» (Лк. 1, 38). "Ці слова Марії з Назарету сповнюють наше серце радістю, коли роздумуємо про те, як Слово Боже сталося одним із нас За словом євангелиста Йоана Богослова: «І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили – славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого (пор. Йо. 1,14)", - зазначив проповідник.

s 10

Архангел Гавриїл просить Марію дати свою згоду на прихід Слова у світ. "Всі очікування на сповнення обітниць минулих століть зосереджується в цьому моменті: від нього залежить спасіння людини", - пояснив єпископ, навівши також коментар Святого Бернарда на подію Благовіщення: «Увесь світ чекає, лежачи біля твоїх ніг; не дарма так, бо від уст твоїх залежить розрада скорботних, спокута в'язнів, звільнення засуджених, ба більше, порятунок всіх синів Адама, всього його роду. Поспіши, Маріє, з відповіддю».

Відтак владика Ярослав зауважив, що у святі Благовіщення Пречиста Діва Марія постає перед нами як смиренна слугиня Господня, яка поручає саму себе Богові, дозволяючи, щоб Господь Бог вчинив над нею згідно зі своїм спасенним словом, відповідно до своєї спасенної волі. "Марія з Назарету дає початок здійсненню у світі Божого плану порятунку, визволення від зла і дарування спасіння не лише власному народові, а й усьому людському родові. Під час хресних страждань нашого Спасителя Богородиця за Його дорученням стала Матір’ю для всіх християн", - наголосив єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори