SDE

Владика Ярослав помолився про мир і благословення для українського народу перед Самбірською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці [відео]

13 березня 2022
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
13 березня, у 1-шу неділю Великого посту, владика Ярослав, відслужив Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, в м. Самбір, де знаходиться чудотворна ікона Богоматері. Владиці Ярославу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський) і священики Самбірського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив: "Особливо знаковим є те, що торжество перемоги іконопочитання сьогодні ми святкуємо у храмі, в якому перебуває цінний скарб – чудотворна ікона, в якій прославилася Пресвята Богомати. Ця ікона впродовж століть засвідчує силу і дієвість Божої благодаті, яка у скрутних хвилинах людського життя сходить до нас за посередництвом Матері Божої" (див. повний текст проповіді).

Єпископ пригадав вірним слова богородичної пісні: «Ще не чувано ніколи, щоб вона не помогла». За словами проповідника, ця довіра українського народу до Богоматері у скорботний час війни провадить нас сьогодні до Самбірської чудотворної ікони, щоб благати заступництва Пресвятої Богородиці. "Людський рід знає Її як помічницю покривджених, надію зневірених, убогих заступницю, засмучених утіху, недужих зцілення, грішних спасіння, всіх християн покров і прибіжище", - наголосив єпископ.

Відтак владика Ярослав пригадав вірним слова св. Івана Павла ІІ, який назвав Пресвяту Богородицю першою ученицею Ісуса. Перш ніж покликати за Собою апостолів, Господь звернувся до Своєї Матері словами: «Йди за мною». "Тому ми сьогодні прибули до Матері Божої, прославленої у Самбірській чудотворній іконі, з благодаренням, любов’ю і вдячністю, а також із проханням про заступництво та Її неустанну поміч", - наголосив проповідник.

Крім того, єпископ додав, що Пресвята Богородиця, будучи випробуваною болем, є прикладом витримки у стражданнях, відкритою для надії на перемогу послідовників Її Сина, які свідчать і борються за правду. "Вона ефективно сприяє освяченню невинного страждання перед обличчям випробувань близьких і рідних. Вона звільняє християн від відчаю та допомагає їм сказати «так» життю, незважаючи на присутність смерті", - зауважив проповідник.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав вірних молитись за справедливий мир в Україні і світі. "Молитовно та матеріально підтримуймо українських воїнів – Звитягів, які нас захищають від ворожих нападів! Вони – наші Легіони, які стали справжньою скелею на захисті незалежності й суверенітету України, проходячи найгарячіші етапи новітньої російської збройної агресії проти нашої держави. Їхня сила духу, терпіння та виваженість є для всіх нас прикладом того, як треба любити свою країну, пишатися її історією, захищати її майбутнє", - наголосив єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав відслужив молебен перед Самбірською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори