SDE

Самбірсько-Дрогобицька єпархія підтримує воїнів-захисників і постраждалих внаслідок російської збройної агресії [фото]

08 березня 2022
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
8 березня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав вимушено переселених осіб, що внаслідок збройної агресії збоку Росії покинули свої домівки та прибули на Захід України, зокрема до Дрогобича та Трускавця.

Спілкуючись з біженцями, владика Ярослав запевнив їх у молитовній і матеріальній підтримці, зазначивши, що духовенство й вірні єпархії вважають за священний обов’язок послужити своїм співкраянам і виконати Господню заповідь: "Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили" (Мт. 25, 40). "Ми відчуваємо, що служачи вам, ми служимо самому Христові", - додав єпископ. Відтак владика Ярослав вручив кожному ікону Покрова Пресвятої Богородиці та пригостив дітей солодощами.

Зазначимо, що на даний момент у своїх приміщеннях Самбірсько-Дрогобицька єпархія прийняла 415 на цілодобове утримання вимушено переселених осіб і надає триразове харчування 600 особам. Крім того, біженцям надається кваліфікована психологічна і медична підтримка. До допомоги біженцям залучені багато парафій єпархії, а також священики й семінаристи Дрогобицької духовної семінарії. Починаючи з 24 лютого, різного роду допомогу біженцям надають парафії Мостиського, Хирівського і Судовишнянського деканатів, які знаходяться поблизу пунктів перетину українсько-польського кордону.

Духовенство й вірні наших парафій надають також усебічну підтримку нашим воїнам. Зокрема, нещодавно владика Ярослав освятив десятки тисяч образків, які воїни отримуватимуть у військкоматах, а також через волонтерів у місцях бойових дій. Кожна парафія єпархії у різний спосіб старається підтримати українську армію: люди плетуть маскувальні сітки, приготовляють продуктові набори, збирають теплі речі, тощо.

Втім, найбільше духовенство й вірні єпархії намагаються підтримати воїнів й усіх постраждалих внаслідок війни своєю щирою молитвою. Адже, за словами владики Ярослава: "Наша найбільша сила – це молитва і довіра до Бога, єдність і солідарність, які додають міцності і витривалості, впевненості і стійкості". У кожній парафії лунає щоденна молитва за мир в Україні. Молодь і літні люди об'єднуються у цілодобові молитовні групи. Крім того, щоденна молитва за воїнів і ввесь український народ відбувається у відпустових місцях єпархії: Грушеві, Самборі, Рудках, Биличах та в с. Губичі –Українській Кальварії.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори