SDE

Владика Ярослав освятив після відновлення храм у с.Городище на Самбірщині [фото]

20 червня 2021
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
20 червня, у свято Зіслання Святого Духа, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав із душпастирським візитом с.Городище Дублянського деканату і освятив після відновлення місцевий храм, престіл та іконостас. Під час Божественної Літургії йому співслужили декан Дублянський о.Григорій Жук, адміністратор парафії о.Володимир Яцула, священики Самбірсько-Дрогобицької єпархії і Київської архиєпархії. 

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що празник П'ятидесятниці запрошує нас до визнання нашої віри у присутність і дію Святого Духа, до того, щоб призивати Його зішестя на нас, на Церкву і ввесь світ. "Святий Дух є даром, що Христос випросив і постійно випрошує у Небесного Отця для Своїх послідовників, є першим та головним даром, який Ісус здобув для нас Своїм Воскресінням та Вознесінням на небо", - сказав єпископ.

У день Святої П’ятидесятниці Святий Дух помазав апостолів на проповідників Христової Благовісті. "У дні Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква, Святий Дух її провадить, просвічує, освячує, зберігає на дорозі правди і ворота пекельні її не подолають. Святий Дух є найбільшим даром Бога людині, а саме найвищим свідченням Його любові до нас – любові, яка конкретно проявляється як «так» життю, яке Бог бажає кожному своєму створінню", - наголосив владика Ярослав.

Це «так» життю має свою повноту в Ісусі Христі в Його перемозі над злом через відкуплення. Завдяки силі Святого Духа Євангелія Ісуса не обмежується простим переліком фактів, але прагне стати «доброю новиною для бідних, звільненням для полонених, прозрінням для сліпих...» (див. Лк 4,18). "Це все особливо виявилося в день П’ятидесятниці, ставши благодаттю і завданням Церкви перед світом, її першочерговою місією. Ми є плодами цієї місії Церкви через діяння Святого Духа. Ми несемо в собі цю печать любові Отця до Ісуса Христа, якою є Святий Дух", - наголосив єпископ.

Відтак владика Ярослав зауважив, що подія освячення оновленого храму в с. Городище знаково відбувається в день П’ятидесятниці. "Церква – це освячений дім Божий, в якому віруючі збираються для прославлення Бога в молитвах і богослужіннях, це наша оселя, до якої ми приходимо, щоб збагатити і прикрасити у благочесті нашу душу, це місце життєдайності таїнств, богослужінь і особистих молитов, які звершуються у Святому Дусі через Сина до Отця, для нашого спасіння та життя вічного", - наголосив єпископ.

Оскільки Церкву оживляє Святий Дух, вона не походить з волі, роздумів чи вмінь людини чи з її організаційних здібностей, бо якщо би це було так, то вона вже давно б згасла, так само, як проминає кожна людська річ. "Церква, натомість, є Христовим Тілом, оживленим Святим Духом". - наголосив владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Володимиру за душпастирське служіння, а доброчинцям і вірним – за турботу про віднову парафіяльного храму.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз), Дублянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори