SDE

Духовенство, монашество та миряни єпархії вітають владику Ярослава у 15-ту річницю єпископської хіротонії

28 квітня 2021
Друк E-mail
Фото Ігоря ГЕРАСИМЧУКА
29 квітня 2021 р.Б. сповнюється 15-та річниця від того дня, коли владика Ярослав (Приріз) в катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича отримав архиєрейські свячення з рук Глави й Отця УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара); співсвятителі – владики Юліян (Вороновський) та Михаїл (Сабрига).

Цей маленький ювілей по-особливому знаменний, бо сповнюється у Великодній Четвер, коли Церква молитовно споминаю подію Тайної Вечері, під час якої Верховний Священик – Господь Ісус Христос, вмивши ноги своїм учням та встановивши Пресвяту Євхаристію, показав своїм послідовникам приклад священичого служіння. Душпастирство владики Ярослава як єпископа, в якому перебуває повнота священства, впродовж всіх цих років є сповненням місії Христа. За час свого єпископського служіння владика Ярослав освятив більше 40 храмів і богослужбових каплиць (в тому числі майже 30 за 10 років на уряді єпархіального єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії), уділив ієрейські свячення майже 60 священникам.

Разом зі спільнотою духовенства, монашества та мирян Самбірсько-Дрогобицької Єпархії лучимося до всіх привітань, які у цей день лунають Вашу, Преосвященний Владико, адресу та дякуємо за те, що впродовж 15 років Ви гідно несете єпископське служіння, з яких 10 років як правлячий архиєрей нашої Єпархії. Засилаємо найкращі вітання з нагоди 15-ої річниці Вашої особистої П’ятидесятниці, коли Ви через архиєрейське рукоположення досвідчили зішестя Святого Духа, Який ввів Вас у спільноту єпископів – спадкоємців апостольського служіння. Бажаємо Вам у житті і пастирських трудах завжди відчувати близькість і підтримку Третьої Особи Божої. Нехай огортає Вас своїм покровом Пресвята Богородиця, а всі святі, мученики і ісповідники української землі лучаться з Вами та підтримують перед Небесним Престолом Ваші молитви за нашу земну місцеву Церкву – Самбірсько-Дрогобицьку Єпархію.

Еіс полла еті, Деспота - на многії літа, Владико!

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Автор світлин Ігор ГЕРАСИМЧУК

 

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори